The Pale Horse

6.4 / 10
60 min
Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Lucas Verbunt geeft "The Pale Horse - Seizoen 1" een 6.5.
Geschreven door Lucas Verbunt op 24 maart 2020.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

The Pale Horse - Seizoen 1

“The supernatural seems supernatural. But the science of tomorrow is the supernatural of today.” ― Agatha Christie, The Pale Horse

Agatha Christie staat bekend als één van de, al dan niet de beste, auteur op het gebied van detectiveromans. Haar werk is talloze keren verfilmd, voor zowel het grote als kleine scherm. De afgelopen jaren heeft de BBC een aantal van Christie's werken tot (mini-)series bewerkt, waaronder het beroemde And Then There Were None. Ook onder andere The ABC Murders en Ordeal by Innocence zijn verfilmd. Ditmaal was het de beurt aan The Pale Horse.

Ik heb nog weinig van het oeuvre van Christie gelezen; drie boeken om precies te zijn. Hieruit kon ik wel concluderen dat Christie een fenomenale schrijfster is. Elk plot is tot in de fijnste details uitgewerkt waardoor alle puzzelstukjes altijd perfect in elkaar vallen. Hier moet dan ook niet te veel aan gesleuteld worden. Ik heb The Pale Horse niet gelezen, maar wat ik uit veel IMDb-recensies mag opmaken, is dat deze miniserie zich niet heel trouw aan de originele roman houdt. Dat is te merken.

The Pale Horse voelt onaf. In slechts twee afleveringen van 60 minuten wordt het mysterieuze verhaal verteld. Mark Easterbrook (Rufus Sewell, The Man in the High Castle) is zijn eerste vrouw verloren en is sindsdien niet meer helemaal zichzelf. Op een dag wordt een vrouw dood op straat gevonden met een lijst met namen in haar schoen, waaronder Marks naam. Er lijkt magie in het spel te zijn, of is voor alles een simpele verklaring?

Het acteerwerk en het script zijn van hoge kwaliteit. Dat verwacht ik ook altijd wel bij literatuur adaptaties van de BBC. Britse televisie heeft toch altijd een soort allure; in mijn ogen althans. De cast bestaat naast Sewell deze keer uit onder andere Kaya Scodelario (Spinning Out), Bertie Carvel (The Crown) en Georgina Campbell (His Dark Materials, Krypton).

© BBC One


Het verhaal werd wat rommelig verteld. De eerste aflevering had een goede opbouw, maar was over het algemeen traag en bevatte niet al te veel spanning. Iets dat je toch wel verwacht bij een detective / mysterie. De tweede aflevering maakt het verhaal af. Alles valt op z'n plaats en wordt opgelost. Maar toch voelen sommige keuzes raar. Misschien is dit het bronmateriaal, dat weet ik niet, maar ik heb het gevoel dat er vrije keuzes zijn gemaakt. Ik ben in ieder geval niet voldaan, het voelt niet af.

Op zich is er niet echt iets mis met The Pale Horse. Het is alleen niet memorabel genoeg. Ik zou het niet per se aanraden aan anderen, maar ook niet afraden. Als je een echte hardcore Agatha Christie fan bent, of een hardcore detective fan, dan ben je waarschijnlijk teleurgesteld na het kijken van deze miniserie. Op dit gebied laat het aan de wensen over. Al is het niet verkeerd voor iemand die niet bekend is met het genre.

Al met al, prima. Niks bijzonders. Niet verschrikkelijk. Een 6,5.
Volg The Pale Horse
Vorige aflevering
Part Two
Part Two
01x02
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The Haunting - Seizoen 2

8

The Alienist - Seizoen 2

8

The Queen's Gambit - Seizoen 1

9

Chicago Med - Seizoen 5 (DVD)

7.5

24 seizoen 7 t/m 9

8

Het A-woord - Seizoen 1

7.5