Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Frederika Reihs geeft "The Night Of - Seizoen 1 (DVD)" een 8.
Geschreven door Frederika Reihs op 20 Mei 2017.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

The Night Of - Seizoen 1 (DVD)

The Night Of volgt de Pakistaan-Amerikaanse student Nasir "Naz" Khan (Riz Ahmed) die tijdens zijn taxi-ritje naar een feest een vrouw oppikt. Nadat ze hebben rondgereden gaan ze naar haar huis. Later die nacht wordt Naz wakker in het huis van de vrouw wanneer blijkt dat ze vermoord is. Aangezien Naz die nacht bij haar was wordt hij als hoofdverdachte gezien, hoewel hij zich niets meer van de nacht kan herinneren.

The Night Of
© HBO

Een prachtige nieuwe miniserie gemaakt door HBO, geïnspireerd op de Britse televisieserie Criminal Justice. De serie laat alle gaten van het juridisch systeem zien die er maar kunnen zijn, hoewel geheel fictief voelt het zeer werkelijk aan. Voor deze serie zijn vele nominaties geweest en ook enkele awards gewonnen voor onder andere de Top 10 Television Programs van de American Film Institute Awards 2016.

De serie geeft je helemaal de juiste vibe. Het hele gevangenis bestaan van Naz laat je voelen hoe het eraan toe gaat, zelfs wanneer iemand nog niet eens veroordeeld is. Hoe onrechtvaardig het rechtssysteem kan zijn op dit soort momenten. Het gevoel wordt zo goed overgebracht. De chaotische rechtszalen, de losbandige gevangenis, het maakt allemaal dat de serie zo echt voelt. Wat ook wel de kracht van deze serie is, is dat ze bij 8 afleveringen zijn gebleven. In plaats van steeds meer te willen is deze serie juist zo goed door de langere afleveringen binnen een korte serie.

The Night Of
© HBO

Ik heb met huivering naar deze serie zitten kijken. De zoektocht naar de waarheid houdt je de hele serie in zijn greep. Het mooie ervan is juist dat het niet alleen de zoektocht van de kijker is, maar ook die van Naz doordat hij niets meer weet. Dit maakt elk puzzelstukje dat wordt gevonden belangrijker in het geheel, hoe alles een voor een op zijn plek valt.

Een serie die ondanks zijn korte loop zo de moeite waard is om te zien! De kracht die het verhaal uitstraalt zorgt voor een prachtige beleving van het Amerikaanse wetssysteem.
Volg The Night Of
Vorige aflevering
Part 8: The Call of the Wild
Part 8: The Call of the Wild
01x08
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_DavidPrice
20 Mei 2017 08:14 -
Dit is zo'n fantastische serie. En wat een acteerwerk. Echt een aanrader!
Reageer
The Night Of