Leuk?
9
1
Bekijk stemmen

Tweede én derde seizoen van The Night Manager in ontwikkeling bij Amazon en BBC

Maar liefst twee nieuwe seizoenen van de populaire John le Carré-verfilming The Night Manager zijn in de maak bij Amazon en de BBC.

Onder de codenaam Steelworks zal seizoen twee later dit jaar in Londen en Zuid-Amerika worden opgenomen. Hoewel Amazon en de BBC de serie nog niet formeel hebben goedgekeurd, horen we dat de bestelling uit twee seizoenen zal beslaan. David Farr, die het origineel schreef, is terug om het tweede seizoen te schrijven.

Geruchten over een seizoen twee zijn er al bijna sinds het eerste seizoen eind 2016, en de tweede reeks van The Ink Factory's adaptatie zou zich in het heden afspelen. Nadat de Britse wapenhandelaar Richard Roper (Hugh Laurie) aan het einde van het eerste seizoen werd meegenomen door de Syriërs, krijgt Tom Hiddleston's Jonathan Pine twee jaar later te horen dat hij dood is, en moet hij een nieuwe, nog dodelijker uitdaging aangaan.

The Night Manager

Het eerste seizoen, geschreven door Farr en geregisseerd door Susanne Bier, telde ook Olivia Colman, Tom Hollander, Elizabeth Debicki en David Harewood onder de indrukwekkende cast. De serie won twee Emmy's en drie Golden Globes en volgde Pine, de nachtmanager van een luxe hotel in Caïro en voormalig Brits soldaat die door de manager van een taskforce van Buitenlandse Zaken wordt aangeworven om te infiltreren in de kleine kring rondom Roper.

Het eerste seizoen was een van de best bekeken Britse drama's van dat jaar, werd in de VS uitgezonden op AMC en leidde tot een aantal latere le Carré-verfilmingen van The Ink Factory - dat wordt geleid door le Carré's zonen Simon en Stephen Cornwell - waaronder The Little Drummer Girl (2018) met Florence Pugh.

De Hindi adaptatie van The Night Manager met Aditya Roy Kapur als Pine en Anil Kapoor als Roper lanceerde eerder deze maand op Disney+ Hotstar, en Simon Cornwell vertelde onlangs aan Deadline dat hij open staat voor een tweede seizoen voor deze versie.

Fifth Season (voorheen Endeavor Content) distribueert The Night Manager en heeft een minderheidsbelang in The Ink Factory.
Video on youtube
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
9
1
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_hansx
01 maa 2023 23:28 -
Goed nieuws. Was er toen nogal weg van. Benieuwd of ze erin slagen een net zo goed nieuw seizoen te maken.
Reageer
The Night Manager