Leuk?
1
6
Bekijk stemmen

HBO cancelt The Nevers en serie wordt van HBO Max gehaald

Het werk van Amalia en Penance is voorbij. Deadline meldt dat zowel Westworld als The Nevers de streamingdienst HBO Max verlaten.

Westworld werd eerder dit jaar geannuleerd na vier seizoenen op HBO. The Nevers, dat sinds 2021 niet meer te zien was, is nu ook geannuleerd.

The Nevers is een HBO-sci-fi dramaserie van Joss Whedon met in de hoofdrollen Laura Donnelly, Ann Skelly, Olivia Williams, James Norton, Tom Riley, Pip Torrens, Ben Chaplin, Denis O'Hare, Amy Manson, Rochelle Neil, Zackary Momoh, Eleanor Tomlinson, Elizabeth Berrington, Anna Devlin, Kiran Sonia Sawar, Viola Prettejohn, Ella Smith, Vinnie Heaven en Nick Frost.

In het jaar 1896 wordt Victoriaans Londen opgeschrikt door een bovennatuurlijke gebeurtenis die bepaalde mensen (meestal vrouwen) abnormale gaven geeft - van wonderbaarlijk tot verontrustend. Maar, ongeacht hun specifieke 'draai', iedereen die tot deze nieuwe onderklasse behoort is in groot gevaar. Het is de taak van de mysterieuze, snelle weduwe Amalia True (Donnelly) en de briljante jonge uitvinder Penance Adair (Skelly) om deze begaafde 'wezen' te beschermen en onderdak te bieden. Daartoe moeten ze het opnemen tegen de brute krachten die vastbesloten zijn hun soort te vernietigen.

The Nevers

De serie kreeg een direct-naar-serie bestelling in 2018, en het filmen begon in 2019. Het filmen van de helft van het seizoen werd voltooid voordat de productie begin 2020 moest worden stilgelegd vanwege de corona-pandemie. Het filmen werd hervat en afgerond in de herfst van dat jaar.

In februari 2021 werd aangekondigd dat het seizoen in twee delen zou worden gesplitst, waarbij de eerste zes afleveringen van The Nevers in april en mei zouden worden uitgezonden. Er werd gezegd dat de resterende zes afleveringen ergens dit jaar zouden worden uitgezonden, maar dat is nooit gebeurd.

We weten nu dat The Nevers toch niet terugkeert naar HBO. De serie wordt van HBO Max gehaald, net als Westworld dus, en het complete seizoen van twaalf afleveringen zal naar verwachting op een ander Warner Bros. Discovery-platform terechtkomen. Het is onduidelijk wat dat zal zijn, maar we zullen die informatie melden wanneer het wordt aangekondigd. Ook is het niet duidelijk of The Nevers en Westworld alleen op HBO Max in de VS wordt afgehaald, of ook in Nederland en België.

Aan de positieve kant wordt gezegd dat de resterende zes afleveringen van The Nevers zo zijn gemaakt dat ze het verhaal van de serie afronden.
Video on youtube
Vorige aflevering
True
True
01x06
Leuk?
1
6
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Nevers