Leuk?
0
5
Bekijk stemmen

Apple TV+ cancelt The Mosquito Coast

Allie Fox en zijn familie zullen niet vinden wat ze zoeken, althans niet op Apple TV+. De streamingdienst heeft The Mosquito Coast geannuleerd.

Een dramaserie van Neil Cross, losjes gebaseerd op de roman van Paul Theroux uit 1981, heeft The Mosquito Coast Justin Theroux (Paul's neef), Melissa George, Logan Polish, Gabriel Bateman, Ian Hart, Ariyon Bakare, Natalia Cordova-Buckley, en Daniel Raymont in de hoofdrollen.

Het verhaal volgt de gevaarlijke reis van een radicale idealist en briljante uitvinder, Allie Fox (Justin Theroux), en zijn gezin - vrouw Margot (George), tienerdochter Dina (Polish), en jonge zoon Charlie (Bateman). Nadat ze plotseling in de problemen komen met de Amerikaanse overheid, ontwortelt de patriarch zijn familie en gaan ze op de vlucht naar Mexico.

De serie ging in april 2021 van start. Het filmen van het eerste seizoen werd meerdere malen stilgelegd vanwege de pandemie en leverde zeven afleveringen op. The Mosquito Coast werd verlengd voor een tweede seizoen van tien afleveringen net voor de release van de finale van het eerste seizoen. Seizoen twee ging in november vorig jaar in première en eindigde op 6 januari met een cliffhanger.

The Mosquito Coast

De serie is in wezen een prequel, die leidt naar de gebeurtenissen in de roman en de film uit 1986 met Harrison Ford, Helen Mirren, Andre Gregory en River Phoenix in de hoofdrollen. Paul Theroux vertelde Deadline dat als er een derde seizoen was geweest, het zou aansluiten bij de zoektocht van het boek en de film naar een utopische gemeenschap. Uiteindelijk zou de familie op dezelfde problemen stuiten. Theroux legde uit:

"Omdat er niet zoiets bestaat als een utopie. Het bestaat niet. Het probleem met mensen die utopieën proberen te creëren, zoals Allie Fox of kolonel Kurtz, is dat ze weliswaar de Verenigde Staten hebben verlaten, maar dat Amerika en zijn gebreken in hen zitten. Je kunt geen zuivere samenleving creëren, zeker niet als je zelf een gebrekkig karakter hebt. Er gaat hoe dan ook iets mis. Je creëert deze maatschappij, het lijkt goed te gaan, maar er is altijd een fout. En de fout zit in de maker.

Een van de inspiratiebronnen voor het boek was Jim Jones. Midden tot eind jaren '70, probeerde Jones een utopie te creëren in Guyana. Hij had ideeën, en het eindigde in een massa-zelfmoord, een van de meest verschrikkelijke gebeurtenissen in mijn leven. Meer dan 900 doden. Maar terwijl ze aan dat utopie bouwden, kweekten ze planten, en probeerden een samenleving te creëren die gelijk en kleurenblind was en zo. Over een idealist gesproken die echt een schroefje los had. Wat Jim Jones deed, kon ik nergens anders in de geschiedenis vinden, waar iemand zijn kudde naar deze jungleplaats leidt. Ze creëren een samenleving, ze bouwen, ze hebben God, ze hebben huizen, ze hebben eten, toespraken, zingen liederen. En het eindigt allemaal met massale zelfmoord. Dat was voor mij een Amerikaanse tragedie."
Video on youtube
Vorige aflevering
Eulogy
Eulogy
02x10
Leuk?
0
5
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_Faceman
23 jan 2023 12:46 - 23 jan 2023 11:46
Moest nog aan tweede seizoen beginnen, maar als het eindigd met een cliffhanger begin ik er maar niet aan. Misschien als het ergens anders wordt opgepikt.
Reageer
avatar_Futsudo
23 jan 2023 15:17 -
Deze staat nog in mijn kijklijst maar denk dat ik deze serie dan maar laat voor wat het is.
Reageer
avatar_Thavinnie
23 jan 2023 16:12 -
Was gewoon een goed einde
Reageer
avatar_rickii
24 jan 2023 07:33 -
Het einde was prima. Ik dacht ook dat het afgerond was.
Reageer
The Mosquito Coast