The Marvelous Mrs. Maisel

8.3 / 10
54 min
Dramedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Matthijs Lardé geeft "The Marvelous Mrs. Maisel - Seizoen 3 (eerste deel)" een 8.
Geschreven door Matthijs Lardé op 5 december 2019.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

The Marvelous Mrs. Maisel - Seizoen 3 (eerste deel)

The Marvelous Mrs. Maisel komt na een jaar lang wachten terug voor een derde seizoen, dat vanaf 6 december 2019 te zien zal zijn op Amazon Prime Video. Ik heb de eerste vijf afleveringen in een preview mogen zien en ben blij om te kunnen mededelen dat ook het derde seizoen weer een toffe toevoeging is aan de serie. De serie is niet helemaal meer in topvorm door een aantal elementen die toch beter hadden gekund, maar het is niet te ontkennen dat de serie alsnog één van de meest aangename lopende series is.

Seizoen twee eindigde met Mrs. Maisel (Rachel Brosnahan) die werd gevraagd om in het voorprogramma op te treden als comedy act voor Shy Baldwin's (Leroy McClain) nieuwe tournee. Susie Meyerson (Alex Borstein) kreeg intussen de mogelijkheid van haar leven, aangezien Sophie Lennon (Jane Lynch) aan Susie vroeg of ze haar wilde vertegenwoordigen als manager.

Het derde seizoen begint dan ook meteen met Midge, die voor het eerst gaat optreden voor Shy Baldwin en de rest van het seizoen legt zeker de focus op haar tournee en de uitdagingen die zich daarbij voordoen. Intussen bevinden Abe (Tony Shalhoub) en Rose Weissman (Marin Hinkle) zich in financiële problemen nadat Abe ontslag heeft genomen bij Bell Labs om zich meer op sociaal activisme te gaan richten.

Eén ding wat al snel opvalt bij dit nieuwe seizoen is dat de karakters buiten Midge meer aanwezig zijn. De serie is altijd wel een ensemble geweest, maar er is nu ook duidelijk meer werk verricht om ook de bijrollen meer inhoud te geven. Deze aanpak heeft gemengde resultaten, met meerdere momenten waarbij je liever terug zou gaan naar de verhaallijnen over Midge en Susie. Niet één van de bijrollen heeft echt een slechte verhaallijn of toevoeging dit seizoen, maar soms kunnen ze toch het spotlicht niet aan en kan hun aandeel ietwat langdradig worden.

© Amazon


De sterren van de serie blijven dan ook altijd Midge en Susie. Ook dit seizoen hebben ze weer genoeg hilarische dialogen, waarvan Midge's stand-up routines alleen maar beter lijken te worden. Het acteerwerk van Brosnahan en Borstein blijft zo goed als perfect, waarbij Borstein nogmaals bewijst dat ze haar Emmy echt heeft verdiend. Shalhoub, Hinkle en zelfs Kevin Pollak (Moishe Maisel) en Caroline Aaron (Shirley Maisel) doen eveneens hun best en helpen de wat saaiere momenten te verlichten. Gastacteurs zoals Sterling K. Brown en Liza Weil en nieuw bloed als Stephanie Hsu weten eveneens een goede indruk te maken.

Iets wat mij altijd is opgevallen aan The Marvelous Mrs. Maisel is de manier waarop de serie wordt gefilmd. Er wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van cuts in het monteren, wat resulteert in vele ononderbroken takes het hele seizoen door. Dit seizoen start net als seizoen twee met een lange zogenaamde 'one-take' en in de rest van het seizoen is het grote gebrek aan cuts zeker merkbaar. Dit is iets wat de serie echt uniek maakt, en wat niet snel zal worden gedaan in vele andere series, en wijst naar de geweldige regisseurs die dit constant mogelijk maken.

Met een internationale tournee op de voorgrond komt ook de verwachting van veel nieuwe locaties en sets. Het echte aantal is wellicht minder dan gedacht, omdat er veel locaties steeds weer opnieuw worden bezocht, maar wat er is stelt zeker niet teleur. Er is altijd al een hoog productieniveau geweest en dat is iets waar ook dit seizoen aan gewerkt is. In de eerste vijf afleveringen zien we New York, Las Vegas en Miami. En iedere plaats heeft nog altijd dezelfde charmes en geloofwaardig uiterlijk. De soundtrack is ook weer goed samengesteld, met vele prachtige muziekstukken die echt wat bijdragen aan het tempo van de serie.

Ondanks een wat zwakker plot, twijfelachtige keuzes in het verhaal en een seizoen dat niet veel nieuws met zich meebrengt heeft The Marvelous Mrs. Maisel toch nog altijd dezelfde aantrekkingskracht als voorheen. Het mag dan niet meer zo zeer in topvorm zijn, maar het blijft lastig om weg te kijken van het geweldige acteerwerk, de hilarische dialogen en de mooie productie. Dit seizoen zal niet snel kijkers die niet veel met de eerste twee seizoenen hadden overtuigen, maar de trouwe fans zullen wederom genieten. Hopelijk eindigt dit seizoen erg sterk en hebben we weer een opwindend vierde seizoen om naar uit te kijken.
Volg The Marvelous Mrs. Maisel
Vorige aflevering
A Jewish Girl Walks into the Apollo…
A Jewish Girl Walks into the Apollo…
03x08
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_merase
06 dec 2019 11:09 -
Wat een prachtige recensie heb je geschreven Matthijs! Ook ik geniet enorm van deze serie, het acteerwerk en inderdaad de dialogen zijn om te smullen.
En ik vind Rachel Brosnahan ook zeer goed gecast voor deze rol.
Ben wel jaloers dat je al 5 afleveringen heb gezien.
Reageer

Nieuwste recensies

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8

Altered Carbon - Seizoen 2

8.5