Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Matthijs Lardé geeft "The Marvelous Mrs. Maisel - Seizoen 2" een 9.
Geschreven door Matthijs Lardé op 16 december 2018.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

The Marvelous Mrs. Maisel - Seizoen 2

The Marvelous Mrs. Maisel was oorspronkelijk een pilot in Amazon’s (nu beëindigde) pilot seizoen. Het is waarschijnlijk de meest geprezen pilot die ooit hieruit was voortgekomen, en met goede reden. Amazon gaf de serie daarom meteen een order van twee seizoenen. Het blijkt dat dat een goede keuze is geweest. Amy Sherman-Palladino heeft niet alleen de kwaliteit op hetzelfde niveau weten te houden, maar heeft de serie zelfs weten te verbeteren.

Amy Sherman-Palladino heeft niet alleen de kwaliteit op hetzelfde niveau weten te houden, maar heeft de serie zelfs weten te verbeteren.

Het laatste seizoen eindigde nadat Miriam “Midge’ Maisel (Rachel Brosnahan) de bekende stand up komiek Sophie Lennon (Jane Lynch) voor gek had gezet in één van haar routines, waardoor zij en haar manager, Susie Meyerson (Alex Borstein), waren geblacklist van alle grote clubs in Manhattan. Ook was haar man, Joel Maisel (Michael Zegen), onverwachts bij één van haar optredens langsgekomen, precies in een optreden waar Midge óók hem voor gek zette in een bar vol met mensen.

Een groot deel van dit tweede seizoen gaat dan ook om het rechtzetten van deze problemen. Dit seizoen heeft hiervoor twee meer afleveringen dan het vorige seizoen, die zeker worden verwelkomd. Het eerste seizoen had een klein probleem waar het af en toe een beetje te sloom kon gaan, vooral in het midden, maar daar is nu niks van te merken. Het tempo van de serie is één van de vele dingen die nog beter zijn geworden in dit seizoen.

The Marvelous Mrs. Maisel was eerder dit jaar, terecht, geëerd als één van de beste komedieseries op televisie bij de Emmy Awards. Rachel Brosnahan en Alex Borstein hadden hierbij ook hun categorieën gewonnen. Ik ben blij om te kunnen zeggen dat de chemie tussen Rachel Brosnahan en Alex Borstein nog altijd geweldig is om te zien, en voor heel wat hilarische momenten zorgt. De optredens van Midge worden nog steeds perfect gebracht door Rachel Brosnahan, wat alleen nog maar meer validatie geeft aan dat zij die Emmy eerder dit jaar zeker heeft verdiend.

The Marvelous Mrs. Maisel
© Prime Video


Één van de hoogtepunten van de serie is nog steeds het gedetailleerd nagebouwde Manhattan van de jaren 50. De kostuum en set designers hebben zich dit seizoen nogmaals overtroffen. Er is ook een stuk meer variatie in de locaties dit seizoen, waaronder een mooie vakantiebestemming en een erg atmosferisch Parijs. De regie is wederom van de bovenste plank, en de serie is erg goed in elkaar gemonteerd. Één voorbeeld hiervan is een erg mooi effect waar het uitzicht van Parijs 180° werd omgedraaid en zo vloeiend weer terug veranderde naar het uitzicht van Manhattan. Zelfs al ben je geen fan van het verhaal, moet je alsnog de filmproductie kunnen respecteren.

Dat brengt me naar het laatste punt; het verhaal. Het tweede seizoen lijkt wat makkelijker met de bijrollen om te kunnen gaan, om ook iedereen echt interessante verhaallijn te geven. Iedereen in dit seizoen heeft zijn of haar momenten om echt een keer in het spotlicht te staan, wat soms toch wel miste in het eerste seizoen. Gelukkig weten de acteurs ook op deze momenten nog steeds een erg goede acteerprestatie te leveren. Tony Shalhoub (Abe Weissman) is onder hen exceptioneel, en weet af en toe dan ook echt een scène te stelen.

Iedereen in dit seizoen heeft zijn of haar momenten om echt een keer in het spotlicht te staan.

De rode draad van dit seizoen is erg goed in elkaar gezet. Het neemt hier en daar wat omwegen die uiteindelijk niet veel meerwaarde brengen, maar ook in deze gevallen weet de serie toch nog jouw aandacht te behouden. De slapste puntjes in het verhaal liggen dit seizoen bij Sophie Lennon en haar manager, Harry Drake. Er gebeurd iets in de allereerste aflevering wat erg verwarrend kan zijn voor iemand voor wie het een jaar geleden is sinds dat zij het eerste seizoen hebben bekeken, wat in die aflevering niet goed wordt uitgelegd. Überhaupt was dit stuk ook al erg onrealistisch en een onnodige toevoeging, waardoor het alleen maar frustrerender was. Het is hiervoor daarom ook handig om jezelf er eraan te herinneren dat Harry Drake Sophie Lennon’s manager is.

In het algemeen was dit een uitstekend seizoen en in zowat alle mogelijkheden een verbetering op het eerste seizoen. Het goede tempo en verhaal zorgen er dan ook voor dat het een erg bingeable seizoen is. Fans van het eerste seizoen zullen niet teleurgesteld zijn, maar het is het niet waard om terug te keren indien je het eerste seizoen al middelmatig vond. Amazon heeft eerder dit jaar, in mei, de serie al vernieuwd voor een derde seizoen, en ik kan niet wachten om te zien wat ze in petto hebben.
Volg The Marvelous Mrs. Maisel
Vorige aflevering
Four Minutes
Four Minutes
05x09
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_elsyelsy
28 dec 2018 22:51 -
So true! Wat een geweldige serie
Reageer
The Marvelous Mrs. Maisel