The Mandalorian

8.4 / 10
38 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Thomas ten Veldhuijs geeft "The Mandalorian - Seizoen 3" een 8.5.
Geschreven door Thomas ten Veldhuijs op 15 Mei 2023.
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

The Mandalorian - Seizoen 3

The Mandalorian kent een goed derde seizoen. Ditmaal meer verdieping in de geschiedenis van Mandalore en er wordt duidelijk opgebouwd naar iets groots.

Na het teleurstellende Book of Boba Fett is Din Djarin - aka Mando, aka the Mandalorian (Pedro Pascal: Narcos) - eindelijk weer terug in het derde seizoen van The Mandalorian. Het seizoen gaat direct van start met het gegeven dat Din zijn eer wil herstellen. Eer die verloren is gegaan bij het afdoen van zijn helm. Doet hij dat niet, dan mag hij zich niet scharen onder de Mandalorians. Om zijn eer te herstellen, moet hij afreizen naar de planeet Mandalore die in het verleden is verwoest door de voormalige Galactic Empire. This is the way!

The Mandalorian
© Disney+


Net als de vorige seizoenen, bestaat het derde seizoen uit acht afleveringen. Ze variëren in duur van 31 tot 51 minuten. Ook dit seizoen voelt weer alsof je een lange Star Wars film aan het kijken bent. Er is iconische muziek, sterke special effects, diverse planeten worden bezocht en (variaties op) Stormtroopers komen voorbij. Uiteraard zijn er ook weer veel verwijzingen naar (gebeurtenissen van) de Star Wars films. Dit seizoen wordt duidelijk gebruikt als een opbouw naar iets groots. Er wordt namelijk meermaals verwezen naar een iconische Star Wars-villain die ook een rol kan gaan spelen in de aankomende serie Ahsoka. Wel is het seizoen vrij veilig en komen er geen grote verrassingen voorbij (in tegenstelling tot de vorige seizoenen).

Dit seizoen wordt duidelijk gebruikt als een opbouw naar iets groots.

In dit seizoen staat vooral de thuisplaneet van de Mandalorians, Mandalore, centraal en het verder uitwerken van de gebruiken van de Mandalorians. Daar heeft Bo-Katan (Katee Sackhoff: Another Life) dit seizoen een belangrijke rol in. Daarnaast wordt er ook (enigszins) verder ingegaan op het verleden van Grogu. Verder bevat dit seizoen een enigszins losstaande aflevering die zich op voormalig medewerkers van de Galactic Empire die gaan re-integreren binnen de New Republic richt. In de kern gaat dit seizoen meer over de Mandalorians in het algemeen en is de focus het minder specifiek gericht op Din en Grogu. Er zijn momenten dat je je kan afvragen of Pedro Pascal nog wel de hoofdrol heeft. Mij stoorde het niet echt, aangezien er op deze manier meer verdieping kon worden gegeven en het verhaal niet vanuit één oogpunt werd bekeken.

Star Wars staat ook altijd bekend om de gastrollen. Daniel Craig en Tom Hardy hebben bijvoorbeeld een Stormtrooper gespeeld in de films. In dit seizoen van The Mandalorian zijn ook een paar leuke gastrolletjes. Zo is er een aflevering met Jack Black en Christopher Loyd. Ik ben benieuwd welke gastrollen we in het volgende seizoen gaan zien. Dat zal waarschijnlijk nog wel even duren gezien de huidige staking van de Writers Guild of America voor veel vertraging zorgen.

Het derde seizoen van The Mandalorian is erg solide. De actie is wederom gelikt, kwaliteit is hoog en er komen Tie fighters en Stromtroopers voor. Eigenlijk alles wat je verwacht van een Star Wars productie. Din en Grogu staan wel minder op de voorgrond dit seizoen, maar dat biedt ruimte om andere personages en Mandalore uit te diepen. Dit seizoen heeft wat minder verrassingen dan de voorgaande seizoenen, maar het ziet er naar uit dat er wordt opgebouwd naar iets groots. Ik ben zeer benieuwd naar het vervolg!

Op basis van het bovenstaande geef ik het derde seizoen van The Mandalorian een welverdiende 8,5.
Video on youtube
Volg The Mandalorian
Vorige aflevering
Chapter 24: The Return
Chapter 24: The Return
03x08
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
18 Mei 2023 22:07 -
Deze serie wordt eigenlijk per seizoen beter. Smullen voor de SciFi liefhebber. Met Star Wars heb ik niet zoveel, maar deze serie is erg goed. Met in dit seizoen als speciale bonus Katee Sackhoff die ik eigenlijk sinds Battlestar Gallactica al fantastisch vind.
Reageer
The Mandalorian