Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Lisa Sanders geeft "The Mandalorian - Seizoen 1 - 2" een 8.
Geschreven door Lisa Sanders op 18 januari 2021.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

The Mandalorian - Seizoen 1 - 2

Na de verhalen van Jango en Boba Fett duikt er weer een krijger op in het Star Wars-universum. The Mandalorian speelt zich af na de val van het empire en vóór de opkomt van de First Order. Hij speelt zich af tussen de films Return of the Jedi en The Force Awakens. Als fan van Star Wars moest ik deze serie natuurlijk kijken en dat heb ik met veel plezier gedaan.

In de serie volg je de avonturen van de eenzame Mandalorian (Pedro Pascal, Game of Thrones), een gemaskerde premiejager en huurling. Hij reist de buitengebieden van het sterrenstelsel af, waar de Nieuwe Republiek weinig autoriteit heeft. Op een dag neemt hij een geheimzinnige klus aan, waarvan het doelwit een kind blijkt te zijn die eruit ziet als een kleine baby Yoda. The Mandalorian besluit het kind in bescherming te nemen, hierdoor wordt hijzelf ook een doelwit van verschillende groeperingen.

Het eerste seizoen vond ik erg goed. Je zit gelijk weer in het Star Wars-universum, door de vele special effects en de muziek. Doordat de Mandalorian gemaskerd is blijft het een groot deel van de serie een mysterie wie hij is. Ook zien we veel karakters terug die we ook in de Star Wars films tegen kwamen, zoals de Jawa’s en Bantha’s, wat ik heel leuk vond om te zien. En niet te vergeten The Child, het kind die Mando in bescherming neemt, is ontzettend schattig en steelt de show in de serie.

In het tweede seizoen is Mando hard opzoek naar iemand die voor The Child kan zorgen, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Veel mensen willen het kind gebruiken voor slechte doeleinden, vanwege zijn kracht. De Mandalorian gaat op zoek naar andere Mandalorians en naar een Jedi, die The Child meer kan leren over zijn krachten.
Het tweede seizoen slaat veel bruggen tussen The Clone Wars en Star wars Rebels, de animatieseries van de franchise. De makers hebben ervoor gezorgd dat mocht je deze niet hebben gezien, je geen informatie mist en de kijkers nog steeds begrijpen wat de doelen zijn van de verschillende personages. Dit vind ik goed gedaan, het verhaal wordt duidelijk vertelt en er wordt tussendoor reverenties gemaakt naar eerdere films die je alleen kan snappen als je ze gezien hebt.

Dit seizoen vond ik minstens net zo mooi en goed als de vorige. De spanning van de verschillende avonturen, de geweldige muziek en het verband met de vorige films maken dit seizoen nog beter. Ook het einde van dit seizoen was een knaller met een geweldige cameo.
Video on youtube
Volg The Mandalorian
Vorige aflevering
Chapter 24: The Return
Chapter 24: The Return
03x08
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Mandalorian