The Magicians

7.5 / 10
42 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Henk Vernout geeft "The Magicians - Seizoen 4" een 8.5.
Geschreven door Henk Vernout op 2 mei 2019.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Magicians - Seizoen 4

Always gotta be a fucking twist. - Penny

E-mail in de vorm van teleporterende konijnen, woestijnen met feministische zandgeesten en magische bibliotheken met dictatoriale trekjes. Als je inmiddels bij seizoen vier van The Magicians bent aanbeland, vertrek je bij het lezen van bovenstaande zin geen spier. De knotsgekke, met plottwisten strooiende ‘The Magicians’-trein dendert verder. Eén ding is duidelijk: normaler wordt het nooit.

Ik ga er voor het gemak vanuit dat als je de recensie van seizoen vier leest, je weet waar het verhaal ongeveer over gaat.

Ook seizoen vier zit weer boordevol bizarre dingen die we nog niet eerder gezien hadden. Chronologisch start het seizoen eigenlijk vrij snel na het einde van het vorige seizoen. De geliefde karakters hebben een andere persoonlijkheid gekregen en kennen elkaar niet. Eliot (Hale Appleman) is inmiddels bezeten door ‘The Monster’ en is in dit seizoen bezig met zijn eigen, persoonlijke queeste.

© Syfy


Laat ik beginnen met de acteurs. En dan voornamelijk Summer Bishil. Ze speelt Margo en is, mijns inziens, een van de actrices met een geweldige komische timing die op dit moment op televisie is. Ik weet het, dat is een gewaagde uitspraak, maar mocht je twijfelen; kijk dan aflevering tien van dit seizoen eens. Dit is een aflevering die vooral om Bishil draait en we zien daarin dat zij de echte uitblinker van deze serie is. Haar scherpte, mimiek, timing en houding zijn in nagenoeg perfecte balans voor de sarcastische én oprechte kanten van haar karakter.

Ook Stella Maeve, Julia in de serie, en de eerdergenoemde Hale Appleman steken met kop en schouders boven de rest uit. In feite zijn inmiddels alle acteurs wel vrij goed in hun rol, maar deze drie vallen extra op.

Margo: You're saying Josh is a fucking fish?
Fen: Well of course not, he's a Fillorian Dying Fish.
A Fillorian Fucking Fish is a totally different species.

Cinematografisch blijft The Magicians een eigen stijl houden, iets wat ik altijd vrij belangrijk vind. Tegenwoordig lijken veel series in het fantasy en sciencefiction genre cinematografisch steeds meer op elkaar. De sets en special effects die worden gebruikt zijn veel hetzelfde, waardoor het allemaal zijn unieke kracht verliest. The Magicians blijft echter uniek. Niet alleen qua absurditeit en humor, maar dus ook qua cinematografie. Natuurlijk, ook The Magicians kent special effect-missers, maar welke serie kent die niet?

Verhaaltechnisch gaat dit seizoen lekker, tot nét voor de eindstreep. Hoewel ik tot nog toe altijd blij werd van de seizoensfinales van The Magicians, is dat dit jaar anders. De laatste aflevering voelde gehaast, loste sommige problemen, die al het hele seizoen liepen, in twee seconden op, en gaf geen enorme cliffhanger.

Er zat echter één grote plottwist in de laatste aflevering die weinig mensen aan hadden zien komen. Zonder te dicht op de spoilerlijn te gaan zitten; er is één karakter dat we volgend seizoen niet terugzien. Persoonlijk had ik dat niet verwacht.

Margo: We need a living Komodo dragon so we can cut out its heart.
I hear Kanye keeps one in his New York apartment.

Seizoen vier is wederom een seizoen in vorm voor deze serie. Het goede weegt duidelijk zwaarder dan het slechte. Met een goede laatste aflevering hadden ze, in mijn ogen, doorgestoten naar een 9,0.

Voor nu;
Een 8,5!
Volg The Magicians
Vorige aflevering
Fillory and Further
Fillory and Further
05x13
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Jesse_02
21 jun 2019 17:40 -
Ik denk dat dit de meest creative serie is van dit moment! Echt heerlijke serie!
Reageer

Nieuwste recensies

Little Fires Everywhere - Seizoen 1

8.5

White House Farm - Seizoen 1 (DVD)

7.5

FBI: Most Wanted - Seizoen 1

5.5

W glebi lasu (The Woods) - Seizoen 1

7.5

La Casa De Las Flores - Seizoen 3

8

Penny Dreadful: City of Angels - Seizoen 1 (eerste zes afleveringen)

5