Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Opnames tweede seizoen The Lord of the Rings vinden plaats in Verenigd Koninkrijk

De makers van The Lord of the Rings ruilen Nieuw-Zeeland in voor het Verenigd Koninkrijk. Het tweede seizoen zal daar worden opgenomen.

Het eerste seizoen van The Lord of the Rings serie werd opgenomen in Nieuw-Zeeland. De makers zullen voor het tweede seizoen niet terugkeren naar het verre land. De opnames van het tweede seizoen zullen plaatsvinden in het Verenigd koninkrijk. Voor Amazon is het een logisch besluit. Het productiebedrijf wil namelijk meer investeren in studioruimte in het Verenigd Koninkrijk. Veel films en serie van Amazon worden al in het Verenigd Koninkrijk opgenomen.

Naar verwachting gaat de pre-productie begin 2022 van start. De post-productie van het tweede seizoen loopt nog tot volgend jaar juni. Het eerste seizoen van de langverwachte serie verschijnt volgend jaar september bij Amazon Prime Video. De serie speelt zich af in de Second Age. Tussen het verhaal van The Lord of the Rings films en het verhaal in de serie zit ruim 3000 jaar tijdverschil.

Vorige aflevering
Alloyed
Alloyed
01x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_DAVE2804
14 aug 2021 17:29 -
Ik kijk zeer uit naar deze serie en hoop dat hij zich qua kwaliteit kan meten met de film-trilogie van Peter Jackson. Dat de serie een ander verhaal gaat vertellen dan de filmserie vind ik alleen maar goed. Maar dat de opnames voor de films werden gedaan in Nieuw-Zeeland droeg zeker bij aan de sfeer van de verhalen van Tolkien. Ik hoop dat als men nu gaat filmen in het VK die sfeer nog wel overeind blijft in het tweede seizoen van de serie.
Reageer
avatar_BlackBiker
15 aug 2021 01:16 -
Ik kijk er vooral naar uit om te zien waar ze die enorme hoeveelheid geld aan hebben uitgegeven :-)
Ben het wel met je eens dat Nieuw-Zeeland bijna een soort karakter was in de films. Zo mooi en sfeervol.
Maar het VK kent ook mooie plekken. Denk aan Schotland en Noord Ierland. Ik denk dat ze daar ook wel wat mee kunnen. En anders hebben ze budget genoeg om het met CGI wat bij te werken.
Reageer
The Lord of the Rings: The Rings of Power