The Lord of the Rings: The Rings of Power

8.1 / 10
68 min
Fantasy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Ciarán Hinds en twee andere acteurs toegevoegd aan The Lord of the Rings: The Rings of Power

De grote cast van The Lord of the Rings: The Rings of Power wordt nóg groter. Ciarán Hinds, Rory Kinnear en Tanya Moodie voegen zich bij de cast van de Prime Video-serie in terugkerende rollen.

De cast van The Lord of the Rings: The Rings of Power bestaat al uit Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Sam Hazeldine, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman, en Sara Zwangobani.

De fantasy-serie is gebaseerd op het werk van J. R.R. Tolkien. Het verhaal speelt zich af millennia voor de gebeurtenissen in The Hobbit en The Lord of the Rings-films en toont de belangrijkste gebeurtenissen in het tweede tijdperk van Midden-Aarde. Afleveringen voor seizoen twee worden nu gefilmd in het Verenigd Koninkrijk.De veelgeprezen acteur Ciarán Hinds (foto) heeft een illustere carrière op zowel het toneel als het scherm. Hinds is genomineerd voor zowel een Oscar als een BAFTA Award als Beste Bijrol voor zijn rol als 'Pop' in Kenneth Branagh's film Belfast. Hij speelde in films als Steven Spielberg's Munich, Harry Potter and the Deathly Hallows, The Cook, The Thief, His Wife & Her Lover en The Eclipse, een rol waarvoor hij op het Tribeca Film Festival werd bekroond als Beste Acteur. Hij is ook bekend om zijn stemrol als Grand Pabbie de trollenkoning in de animatiefilms Frozen en Frozen II.

Het televisiepubliek kent Hinds van zijn rollen als Mance Rayder in Game of Thrones (HBO) en Julius Caesar in Rome (HBO). Hij was onlangs te zien in de comedy-dramaserie The Dry (BritBox).Rory Kinnear (foto) is een bekroonde Britse acteur, misschien het best bekend voor zijn rol als Bill Tanner in de James Bond-films Quantum of Solace, Skyfall en Spectre. Kinnear speelde onlangs in Alex Garland's Men, dat in première ging op het filmfestival van Cannes en waarvoor hij genomineerd werd voor een BIFA-award.

Kinnear's serie-rollen omvatten Penny Dreadful (Sky Atlantic), Southcliffe (Channel 4, waarvoor hij werd genomineerd voor een BAFTA voor Beste Bijrol), Charlie Brooker's Black Mirror (Channel 4), en het drama Lucan (2013) (ITV) waarin hij de titelrol vertolkte. Momenteel is hij te zien in Taika Waititi's serie Our Flag Means Death (HBO Max).Tanya Moodie is een veelgeprezen Britse actrice die de Royal Television Society's Breakthrough Award won voor de rol van Meg in de BAFTA Award-winnende comedyserie Motherland (BBC). Tot haar talrijke televisierollen behoren de rol van Hunter in de jaren '90 miniserie van Neil Gaimans Neverwhere (BBC) en rollen in Tin Star (Sky Atlantic), A Discovery of Witches (Sky One), The Man Who Fell to Earth (Showtime) en Sherlock (BBC). Enkele recente filmrollen van Moodie zijn J.J. Abrams' Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker als General Parnadee en Sam Mendes' Empire of Light als Delia.

Een premièredatum voor het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power zal later worden aangekondigd.
Vorige aflevering
Alloyed
Alloyed
01x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Lord of the Rings: The Rings of Power