Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Peter Rotthier geeft "The Long Road Home - Seizoen 1" een 9.
Geschreven door Peter Rotthier op 29 januari 2018.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

The Long Road Home - Seizoen 1

The Long Road Home, het oorlogsepos dat onlangs te bekijken was op National Geographic, is gebaseerd op waargebeurde feiten zoals Martha Raddatz ze heeft opgeschreven in haar gelijknamige boek. De reeks speelt zich zowel af in Amerika als in Irak.

The Long Road Home start begin april 2004 wanneer een nieuwe lichting soldaten zich klaarmaakt om naar Irak te vertrekken. De oorlog is daar pas afgelopen en de compagnie die op punt staat te vertrekken, heeft als opdracht vooral de vrede te bewaren.

Al tijdens hun eerste missie op 4 april loopt het al mis. De heren die op missie zijn vallen in een hinderlaag en komen vast te zitten. Alle pogingen om de overlevenden te ontzetten lopen echter faliekant verkeerd af en voor zowel de soldaten zelf als voor het thuisfront wordt het 48 uur lang nagelbijten.

Voor liefhebbers van het genre een must see!



The Long Road Home focust zich niet alleen op het oorlogsgebeuren, maar laat ook de onzekerheid en de manier van beleven zien van het thuisfront tijdens deze twee dagen.

Om dit in goede banen te leiden, hebben de makers elk onderdeel van de compagnie apart in beeld gebracht. Je ziet telkens een aantal soldaten vertrekken in Amerika en dat zijn dan de mensen die op dat punt in de reeks iets meer centraal komen te staan. In de eerste aflevering zijn dat de soldaten die in de val gelokt worden. Daarna krijgen we het vertrek te zien van de soldaten die de eerste reddingsmissie uitvoeren.

Op die manier focust de reeks zich ook telkens op andere personages zowel in het oorlogsgebied als op de heimat. Aanvankelijk zorgt dat wel wat voor verwarring want wie de achtergrond van het verhaal niet kent, krijgt het gevoel dat de hele actie waar deze reeks om draait wekenlang duurt. Het is dan ook uitmuntend werk dat je dat gevoel kan meegeven aan de kijker want zo beleeft die het hele verhaal zoals de families van de soldaten die zodra ze het gerucht van de hinderlaag vernemen, in onzekerheid leven.

The Long Road Home
© National Geographic


We kunnen besluiten dat The Long Road Home een oorlogsdrama is dat zich niet specifiek op het oorlogsgebeuren zelf focust maar dat vooral oog heeft voor hoe de mensen reageren op de gebeurtenissen. Elke soldaat reageert anders op de situatie net zoals elke familie anders reageert op de verontrustende nieuwsberichten die Amerika bereiken. Voor liefhebbers van het genre een must see!
Volg The Long Road Home
Vorige aflevering
Always Dream of Me
Always Dream of Me
01x08
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Long Road Home