The Last of Us

8.7 / 10
55 min
Horror
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Vijfde aflevering van The Last of Us eerder te streamen op HBO Max

Aflevering vijf van de HBO Original-serie The Last of Us zal twee dagen eerder te streamen zijn op HBO Max.

Vanaf zaterdag 11 februari is de vijfde aflevering al te zien. Nieuwe afleveringen van de serie zullen vervolgens weer elke maandag verschijnen tot en met de seizoensfinale op 13 maart 2023.

The Last of Us speelt zich af in de Verenigde Staten, twintig jaar nadat de moderne beschaving is vernietigd. Joel (Pedro Pascal), een geharde overlevende, wordt ingezet om het veertienjarige meisje Ellie (Bella Ramsey) uit een quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een brute en hartverscheurende reis waarbij ze samen de States moeten doorkruisen en van elkaar afhankelijk zijn om te overleven.

The Last of Us

Pedro Pascal als Joel, Bella Ramsey als Ellie, Gabriel Luna als Tommy, Anna Torv als Tess, Nico Parker als Sarah, Murray Bartlett als Frank, Nick Offerman als Bill, Melanie Lynskey als Kathleen, Storm Reid als Riley, Merle Dandridge als Marlene, Jeffrey Pierce als Perry, Lamar Johnson als Henry, Keivonn Woodard als Sam, Graham Greene als Marlon en Elaine Miles als Florence. Ashley Johnson en Troy Baker zijn ook in de serie te zien.

Met een score van 96% fresh op Rotten Tomatoes is The Last of Us door Rolling Stone uitgeroepen tot "HBO’s next big hit", waarbij Variety opmerkt dat "one sees the near future in which the show winds up among television’s best." IndieWire verklaarde de nieuwe serie "better than every video game adaptation that comes to mind", waarbij IGN het begroette als "a brilliant retelling of one of video games’ most beloved stories" en eraan toevoegde dat het "delivers an enriching show for fans of the PlayStation hit, while also managing to stay welcomingly thrilling to newcomers." CNN noemde het verhaal "absolutely fearless and unflinching, creating horrifying scenarios and moments that can be alternately touching and utterly tragic."

The Last of Us, gebaseerd op de veelgeprezen videogame met dezelfde naam ontwikkeld door Naughty Dog voor de PlayStation-platforms® , is geschreven en uitvoerend geproduceerd door Craig Mazin en Neil Druckmann. De serie is een coproductie met Sony Pictures Television en wordt geproduceerd door Carolyn Strauss, Evan Wells, Asad Qizilbash, Carter Swan en Rose Lam. Productiebedrijven: PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint en Naughty Dog.
Video on youtube
Vorige aflevering
Look for the Light
Look for the Light
01x09
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_Futsudo
07 feb 2023 13:40 - 07 feb 2023 13:34
Goed nieuws natuurlijk want hoe eerder hoe beter. Het nadeel is dat er dan wel een langere tijd tussen de vijfde en zesde aflevering zit.
De reden dat deze aflevering eerder te streamen is komt omdat op zondag een van de grootste sportevenementen ter wereld is namelijk de Super Bowl, de finale van het wereldkampioenschap American Football.
Reageer
avatar_SLP
07 feb 2023 17:27 -
Helemaal eens met Futsudo, hoe eerder hoe beter. En op vrijdagnacht opblijven voor de aflevering is toch wat chiller dan op zondagnacht haha. We moeten daarna alleen wel veel geduld hebben tot de volgende aflevering..
Reageer
The Last of Us