Leuk?
15
0
Bekijk stemmen

The Last of Us vernieuwd voor tweede seizoen

HBO's spraakmakende dramaserie The Last of Us komt terug voor een tweede seizoen en daar zullen ongetwijfeld veel fans blij mee zijn.

Na slechts twee afleveringen heeft HBO bekend gemaakt dat het de op het videospel gebaseerde serie van Chernobyl-bedenker Craig Mazin en Neil Druckmann heeft verlengd. The Last of Us scoorde deze maand de tweede grootste première na House of the Dragon sinds de lancering van Boardwalk Empire in 2010.

De eerste aflevering heeft meer dan 22 miljoen kijkers in eigen land, bijna vijf keer zoveel als op de premièreavond op 15 januari. Aflevering twee trok zondagavond 5,7 miljoen kijkers via HBO Max en lineaire uitzendingen in de VS. Dat is ongeveer een miljoen meer dan het publiek dat afstemde op de première aflevering en het markeert de grootste kijkersgroei voor een tweede week voor een HBO Original dramaserie.

De serie is ook sterk op sociale media, met een trending nummer 1 zowel in de VS als wereldwijd op Twitter tijdens het debuut van de serie.

The Last of Us

"Craig en Neil, samen met uitvoerend producent Carolyn Strauss en de rest van onze fenomenale cast en crew, hebben een genre gedefinieerd met hun meesterlijke debuutseizoen van The Last of Us," aldus Francesca Orsi, EVP van HBO Programming, hoofd van HBO Drama Series en Films. "Na het trekken van dit onvergetelijke eerste seizoen, kan ik niet wachten om dit team zichzelf opnieuw te zien overtreffen met seizoen twee."

The Last of Us is gebaseerd op de bekroonde videogame van Naughty Dog en speelt zich af twintig jaar nadat de moderne beschaving is vernietigd. Joel, gespeeld door Pedro Pascal, een geharde overlever, wordt ingehuurd om Ellie (Bella Ramsey), een veertienjarig meisje, uit een beklemmende quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus wordt al snel een brute en hartverscheurende reis als ze beiden de VS moeten doorkruisen en van elkaar afhankelijk zijn om te overleven.

"Ik voel me nederig, vereerd en eerlijk gezegd overweldigd dat zoveel mensen hebben afgestemd op onze hervertelling van de reis van Joel en Ellie. De samenwerking met Craig Mazin, onze ongelooflijke cast & crew en HBO heeft mijn toch al hoge verwachtingen overtroffen," aldus uitvoerend producent Druckmann. "Nu hebben we het absolute genoegen om het met een tweede seizoen opnieuw te kunnen doen! Namens iedereen bij Naughty Dog & PlayStation, bedankt!"

The Last of Us

Naast Pascal en Ramsey spelen in het eerste seizoen ook Gabriel Luna, Anna Torv, Nico Parker, Murray Bartlett, Nick Offerman, Melanie Lynskey, Storm Reid, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Lamar Johnson, Keivonn Woodard, Graham Greene, Elaine Miles, Ashley Johnson en Troy Baker.

"Ik ben Neil Druckmann en HBO zo dankbaar voor onze samenwerking, en ik ben nog dankbaarder voor de miljoenen mensen die ons hebben vergezeld op deze reis," aldus uitvoerend producent Mazin. "Het publiek heeft ons de kans gegeven om door te gaan, en als fan van de personages en de wereld die Neil en Naughty Dog hebben gecreëerd, kan ik er niet meer klaar voor zijn om er weer in te duiken."

The Last of Us is geschreven en geproduceerd door Mazin en Druckmann. De serie is een co-productie met Sony Pictures Television en wordt uitvoerend geproduceerd door Carolyn Strauss, Evan Wells, Asad Qizilbash, Carter Swan en Rose Lam. De productiemaatschappijen zijn PlayStation Productions, Word Games, The Mighty Mint en Naughty Dog.
Video on youtube
Vorige aflevering
Look for the Light
Look for the Light
01x09
Leuk?
15
0
Bekijk stemmen

Reacties (4)

avatar_JanWillemK
28 jan 2023 09:51 -
Was ook wel te verwachten. Er zijn veel overeenkomsten tussen game en serie en dat vinden mensen natuurlijk geweldig, vandaar dat de ratings ook overal zo hoog zijn.
Aflevering 1 en 2 waren geniaal en de wijzigingen ten op zichte van de game zijn allen begrijpelijk.
Reageer
avatar_SLP
28 jan 2023 13:16 -
Jaaa geweldig!!! Dit is de enige serie waarvoor ik op blijf om die meteen te kunnen kijken als ie gedropt wordt. Stiekem hoop ik wel dat het verhaal in s02 veranderd wordt tov de game, anders wordt het huilen voor mij en vele anderen :-)
Reageer
avatar_BlackBiker
09 feb 2023 15:12 -
Het spel ken ik niet, dus ik heb geen idee of de serie deze verhaallijn goed volgt of niet. Van de serie heb ik alleen nog de eerste aflevering gezien. Maar die vond ik gelijk goed. Ben benieuwd naar de rest en het is leuk om nu eens te lezen dat er iets wordt verlengd in plaats van gestopt ;-)
Reageer
avatar_JazzySOB
18 maa 2023 18:34 -
Heb nu ook het eerste seizoen gezien en hoewel het natuurlijk een soort "The Walking Dead"-achtige zombieserie is, pakken dit soort series mij wel.
Reageer
The Last of Us