The Last Kingdom

8,0 / 10
58 min
Avontuur, Historie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8.5
Mandy Gelling-Potharst geeft "The Last Kingdom - Seizoen 3" een 8.5.
Geschreven door Mandy Gelling-Potharst op 31 december 2018.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

The Last Kingdom - Seizoen 3

I am Uhtred, Son of Uhtred

Alexander Dreymon groeit in zijn rol als Uhtred of Bebbanburg. Het derde seizoen van The Last Kingdom is donkerder en beter dan de eerste twee. Maar ook groeit de serie in humor en dialogen. De plot van het verhaal wordt dikker en de acteurs overtuigen meer. Kortom het derde seizoen is meer dan de moeite waard en gelukkig heeft Netflix besloten om ook een vierde seizoen te gaan maken.

Destiny is all

In het derde seizoen heeft Uhtred het zwaar. Verlies, verraad en slechte of verkeerde keuzes maken het hem moeilijk. Want Uhtred is een Brit, opgevoed als Deen en welke kant kies je dan? Zijn loyaliteit voor koning Alfred wankelt, en zijn liefde voor Brida en Ragnar staan daarbij ernstig in de weg. Welke zijde zal Uhtred kiezen en zal zijn loyaliteit het winnen van zijn liefde?

Vragen die als rode draad door het derde seizoen heen lopen. Maar er zijn ook andere karakters die meer naar voren komen en daarbij ook beter. Zoals Hild, Thyra en Father Beocca, maar ook nieuwe vijanden staan aan de poort van een groot Brits-rijk te rammelen. Zoals Bloodhair (Ola Rapace) en Aethelred (Toby Regbo). Allemaal willen ze rijkdom en Engeland. En dan niet per se in die volgorde.

The Last Kingdom
© Netflix


Skade de ziener/heks (Thea Sofie Loch Naess) zorgt voor wat problemen bij Uhtred en zijn mannen. Net als Aethelwold die hier thuis niet aan onze afkeer kon ontsnappen. Wat heerlijk als je als acteur zo serieus genomen wordt. De meeste karakters zijn fantastisch en spelen vol overgave. Maar Alfred is toch het karakter die naast Uhtred het meest is gegroeid in zijn rol. Ademloos zagen we de koning van Wessex beslissingen nemen die soms onbegrijpelijk maar ook vaak koning-waardig waren.

He thinks with his heart, Uhtred,’ Alfred said, ‘not his head. You can change a man’s heart, but not his head.

Zijn angst en onzekerheden raken je als kijker en dan doe je het goed in mijn ogen. De beelden, veelal opgenomen in Hongarije waren ook nu weer prachtig. De gevechten en oorlogshandelingen waren mooi en van hoge kwaliteit. De opbouw van het oude Engeland is prachtig om te zien. Het geeft een mooi beeld in welke omstandigheden de mensen toen leefden.

Dat ik fan ben van The Last Kingdom mag inmiddels duidelijk zijn, maar daardoor ben ik ook niet blind voor de foutjes die in de serie kruipen. Maar omdat de serie je vast houdt en omdat de karakters je meeslepen in het verhaal vergeef je de makers die kleine onregelmatigheden. 8,5 punt voor een uitstekende serie die gelukkig een vierde seizoen gaat krijgen.
Volg The Last Kingdom
Vorige aflevering
Episode 10
Episode 10
05x10
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_svandenberg86
31 dec 2018 11:12 -
Staat in de agenda! 9 januari 22.00 uur BBC first, ik heb er zin in.
Reageer
The Last Kingdom