Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Startdatum voor de laatste The Last Kingdom

Netflix heeft een startdatum aangekondigd voor het allerlaatste seizoen van The Last Kingdom.

Hoewel het wel het allerlaatste seizoen is, is het vijfde seizoen zeker niet het allerlaatste wat we te zien zullen krijgen van The Last Kingdom. Er komt nog een afsluitende film 'Seven Kings Must Die' die op dit moment wordt opgenomen.

Netflix heeft meer onthuld over het allerlaatste vijfde seizoen:

The Last Kingdom seizoen vijf wordt uitgebracht op 9 maart 2022. De langverwachte terugkeer van het populaire historische drama zal tien nieuwe afleveringen bevatten, beschikbaar om te streamen op Netflix.

Gebaseerd op Bernard Cornwells bestverkochte romanreeks The Saxon Stories, zal Alexander Dreymon, in het volgende deel van het epische drama, opnieuw in de huid kruipen van Uhtred.

Andere terugkerende castleden zijn Emily Cox (Brida), Eliza Butterworth (Aelswith), Mark Rowley (Finan), Arnas Fedaravicius (Sihtric), Adrian Schiller (Aethelhelm), Cavan Clerkin (Pyrlig), Millie Brady (Aethelflaed), Timothy Innes (King Edward), Ewan Mitchell (Osferth) en James Northcote (Aldhelm).

Jaren zijn verstreken sinds de gebeurtenissen van het afgelopen seizoen, en koning Edward gaat nog steeds door met zijn ambities om de Saksische koninkrijken te verenigen om de droom van zijn overleden vader te vervullen. Hoewel er nu een langdurige vrede tussen Denen en Saksen bestaat, wordt die harmonie bedreigd. Niet alleen door een nieuwe Deense invasie, maar ook door een Saksische opstand. Uhtred is belast met de bescherming van Edwards onwettige zoon, de toekomstige koning van Engeland, Aethelstan. Maar de verraderlijke Lord Aethelhelm heeft ambities voor zijn kleinzoon Aelfweard, de andere zoon van Edward, om te regeren.

We volgen Uhtred terwijl hij zijn grootste vijanden onder ogen ziet, en onmetelijke verliezen lijdt, op zijn zoektocht naar het vervullen van zijn bestemming. Ondertussen begeeft Edward zich op een dunne lijn tussen vredeshandhaver en autoritair terwijl hij vecht om de gebroken koninkrijken van het land samen te brengen. In een verrassende speling van het lot ontdekt Uhtred dat de zoektocht om Engeland te verenigen mogelijk verband houdt met zijn eigen persoonlijke lot.”

Video on youtube
Vorige aflevering
Episode 10
Episode 10
05x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_DesperdoNL
14 feb 2022 19:31 -
Ook op Netflix Benelux dan gelijk?
Reageer
avatar_Mandy1966
14 feb 2022 23:43
Bijgewerkt op: 14 feb 2022 23:44
Helaas is dat niet bekend gemaakt. Ik weet niet of BBC First nog rechten heeft. Als dat zo is zullen we op BBC First moeten wachten en pas als zij het hebben uitgezonden zal het ook hier bij Netflix te zien zijn.
Als er meer over bekend is zullen wij daar uiteraard over berichten.
Maar met een goed VPN kom je ook een heel eind.
Reageer
avatar_ArtSeries
22 feb 2022 15:59 -
Komt gewoon op Netflix, dus geen VPN nodig. Dus een zinloze reactie beste Mandy excuus.
Reageer
avatar_BlackBiker
22 feb 2022 18:22
Aangezien het niet duidelijk is of het op Netflix Benelux is te zien, is die VPN reactie echt niet zo fout, hoor ;-)
Of weet jij inmiddels meer?
Reageer
avatar_Mandy1966
22 feb 2022 20:40
Een paar dagen na mijn reactie werd er bekend gemaakt dat de serie ook in Nederland tegelijk zou komen. Mijn reactie is/was niet fout op het moment van schrijven.
Reageer
The Last Kingdom