The L Word: Generation Q

8.2 / 10
54 min
Drama
Volg deze serie
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The L Word: Generation Q gecanceld door Showtime, maar mogelijk wel een reboot

Showtime heeft ervoor gekozen om The L Word: Generation Q niet te verlengen voor een vierde seizoen.

De franchise kan echter worden voortgezet op het netwerk. The L Word: New York (werktitel), een reboot van de baanbrekende originele serie, is in ontwikkeling, waarbij de bedenker van de serie uit 2004, Ilene Chaiken, naar verluidt op de een of andere manier betrokken zal zijn.

The L Word: Generation Q's cancellation komt twee maanden nadat het derde seizoen van de serie eindigde. Sinds de aankondiging in januari dat het premium kabelnetwerk later dit jaar wordt geïntegreerd in Paramount+ voor zowel streaming als lineair, en wordt omgedoopt tot Paramount+ with Showtime, is er geen enkele Showtime-serie meer verlengd.

The L Word: Generation Q

Sinds Chris McCarthy na het vertrek van David Nevins in oktober Showtime onder zijn hoede nam, werd de programmering opnieuw geëvalueerd. Let the Right One In en American Gigolo werden beide na één seizoen geannuleerd. Showtime koos er ook voor om niet door te gaan met de nieuwe serie Three Women, die bij Starz terecht kwam en een andere nieuwe serie, Ripley, verhuisde naar Netflix. De nieuwe comedyserie I Love That for You is de laatste Showtime-serie waarvan het lot in de lucht hangt. Bronnen melden dat er een interne push is om de goed ontvangen serie verlengd te krijgen.

The L Word: Generation Q leek te passen in McCarthy's plan toen hij het voor het eerst onthulde ten tijde van de vernieuwing van Yellowjackets in december, "om te leunen op Showtime's sterke punten en te focussen op drie belangrijke gebieden die het merk hebben gedefinieerd: complexe en subversieve antihelden zoals Dexter en Yellowjackets, krachtige werelden met hoge inzet zoals Homeland en Billions, en onconventionele culturele invalshoeken zoals The L Word en The Chi - allemaal met het oog op het maken van de grootst mogelijke hits en ze uit te bouwen tot hitfranchises, zoals we zeer succesvol hebben gedaan in het hele bedrijf."

The L Word: Generation Q

Hoewel The L Word niet meer werd genoemd toen het plan een maand later door McCarthy werd toegelicht, en het aankomende Fellow Travelers naast The Chi werd vermeld, is het een van Showtime's bekendste originele titels, en het verkennen van franchises en originele titels is een primaire focus van de nieuwe programmeringsstrategie van het netwerk.

De reboot van The L Word: New York (werktitel) voegt zich bij de onlangs aangekondigde ontwikkelingen van twee andere bekende Showtime-series, Billions en Dexter.

De vervolgserie op de oorspronkelijke The L Word-serie, gemaakt door Chaiken, volgt de verstrengelde levens van Bette Porter (Jennifer Beals), Alice Pieszecki (Leisha Hailey), Shane McCutcheon (Kate Moennig), Dani Nùñez (Arienne Mandi), Micah Lee (Leo Sheng), Finley (Jacqueline Toboni), Sophie Suarez (Rosanny Zayas), Gigi Ghorbani (Sepideh Moafi), Angie Porter-Kennard (Jordan Hull) en Tess (Jamie Clayton) als ze liefde, liefdesverdriet, seks, tegenslagen en succes ervaren in L. A.

Seizoen drie van The L Word: Generation Q werd geproduceerd door showrunner Marja-Lewis Ryan, samen met Chaiken, Kristen Campo, Allyce Ozarski, Melody Derloshon en Beals, Moennig en Hailey.

Naast de originele serie, die zes seizoenen liep, en Generation Q, omvat de L Word franchise ook de reality spin-off serie The Real L Word en de documentaire film L Word Mississippi: Hate the Sin.
Video on youtube
Vorige aflevering
Looking Ahead
Looking Ahead
03x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_thoontje
28 maa 2023 15:16 -
en geen Tina voor vervolg serie?
Reageer
The L Word: Generation Q