Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Lucas Verbunt geeft "The Irregulars - Eerste aflevering" een 6.
Geschreven door Lucas Verbunt op 31 Maart 2021.
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

The Irregulars - Eerste aflevering

Een ietwat nietszeggende pilot met potentie, waarin het klassieke verhaal van Sherlock Holmes nieuw leven ingeblazen wordt. Dat nieuw leven zit in een bovennatuurlijk jasje.

Een ietwat nietszeggende pilot met potentie.

Netflix stampt wekelijks nieuwe series uit de grond. Aan de ene kant broodnodig om relevant te blijven in het alsmaar groeiende streaming landschap, maar aan de andere kant wordt de kans op een misser groter bij een hoge kwantiteit. Ik ben er nog niet helemaal uit waar het schip gaat stranden voor The Irregulars.

The Irregulars volgt een groep straatjongeren in Victoriaans Londen. In opdracht van dr. Watson (Royce Pierreson, The Witcher) en diens partner Sherlock Holmes raakt het groepje betrokken bij het oplossen van bovennatuurlijke misdaden. Dit heeft alles te maken met de bovennatuurlijke gaven van één van de jongeren, Jessie (Darci Shaw, The Bay (2019). De andere Irregulars worden vertolkt door Thaddea Graham (The Letter for the King), McKell David (Snatch) en Jojo Macari (Sex Education). Harrison Osterfield (Catch-22) is te zien in de rol van de prins Leopold, de jongste zoon van koningin Victoria, die leed aan de ziekte hemofilie.

The Irregulars
© Netflix


The Irregulars volgt het standaardpatroon waarin elke aflevering een andere vijand kent, maar waar wel een rode draad door de gehele serie loopt. Althans dat heb ik gelezen, ik heb immers alleen nog de pilot gezien. Die pilot is vrij nietszeggend, maar heeft wel potentie. We worden gelijk in het diepe gegooid, wat niet per se erg is, maar daardoor neemt de pilot niet genoeg tijd om de personages echt aan ons te introduceren. Hoewel daar in 58 minuten durende aflevering wel tijd voor zou moeten zijn.

Het acteerwerk is prima, de editing is wat apart op sommige momenten en vooral de muziek is nogal misplaatst en uit proportie. Ik hoop dan ook dat dit in de volgende afleveringen beter is.

Als ik eerlijk ben was deze hele ervaring wat nietszeggend. Het is een prima serie die goed inspeelt op het beoogde publiek, jongvolwassenen. Ik ben gewoon nogal onverschillig wat betreft de pilot. Prima, niks bijzonders.

De pilot krijgt daarom een 6.0!
Video on youtube
Volg The Irregulars
Vorige aflevering
Chapter Eight: The Ecstasy of Life
Chapter Eight: The Ecstasy of Life
01x08
Leuk?
5
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Irregulars