Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Hessel Hoekstra geeft "The Ipcress File - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 9 Maart 2022.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

The Ipcress File - Eerste aflevering

De eerste aflevering van The Ipcress File is boeiend en is het startsein van hopelijk een spannende spionageserie.

Len Deighton is een Britse schrijver en historicus, die kookboeken en boeken over militaire geschiedenis heeft geschreven. Maar zijn bekendste werken zijn toch wel een serie spionageromans uit de jaren zestig. In die tijd zijn ook diverse boeken verfilmd, met Michael Caine als hoofdpersoon Harry Palmer. Nu wordt Deightons eerste boek The Ipcress File opnieuw verfilmd in de vorm van een zesdelige miniserie met Joe Cole (Peaky Blinders) in de titelrol.

In 1963 is Palmer een Britse korporaal die in West-Berlijn gestationeerd is. Wanneer hij gearresteerd wordt voor het stelen en doorverkopen van militaire eigendommen hangt hem een zware gevangenisstraf boven het hoofd. Maar als een wetenschapper die aan neutronenbommen werkte ontvoerd wordt, blijkt dat de hoofdverdachte een oude zakenpartner van Palmer is. De geheime dienst heeft geen andere keuze dan Palmer te rekruteren en hem zijn vrijheid te beloven.

De jaren zestig zijn sfeervol in beeld gebracht

Vroeger was alles een stuk duidelijker, zegt men wel eens. Technologie was nog niet zover en je wist wie je vijanden waren. In de jaren zestig waren het de Russen, die met kernbommen speelden. Naar die tijd brengt The Ipcress File de kijker terug. De eerste aflevering geeft een mooi beeld van die tijd. Aan de ene kant is alles kleurrijk. Er was nieuwe technologie, nieuwe kleding en nieuwe muziek. Maar aan de andere kant is er ook een dreiging. De Berlijnse Muur snijdt de wereld in tweeën en de vijand aan de andere kant is groot, gevaarlijk en kan je elk moment vernietigen. Er zit genoeg spanning in en de cliffhanger aan het einde van de eerste aflevering belooft veel goeds.

De acteurs zijn redelijk, maar hoofdrolspeler Joe Cole is een zwakke schakel

De zwakste schakel in deze serie is helaas toch wel Joe Cole. Het is een redelijk acteur, maar hij slaagt er gewoon niet in om de charme van een geheim agent uit de jaren zestig naar het scherm te toveren. Hij is absoluut geen Sean Connery, Tom Hiddleston of Michael Caine. Los daarvan is de rest van de acteurs wel aardig. Tom Hollander (Rev.) is leuk als Palmers baas Dalby en Lucy Boynton (The Politician) doet het ook goed als Dalby’s assistent.

The Ipcress File lijkt een redelijke spionagethriller te worden die ons terugbrengt naar de sfeervolle jaren zestig. Ondanks dat de hoofdrolspeler niet zo sterk is, is het boeiende en mooi gefilmde televisie. Ik ben benieuwd naar de rest van de serie.
Video on youtube
Volg The Ipcress File
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Ipcress File