Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
phollowman geeft "The Handmaid's Tale - Seizoen 1" een 9.
Geschreven door phollowman op 12 Maart 2018.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

The Handmaid's Tale - Seizoen 1

Een geweldig eerste seizoen van deze serie! The Handmaid's Tale is beklemmend, meeslepend en geloofwaardig genoeg om te kunnen geloven dat mensen echt in staat zouden zijn de praktijken die aan bod komen in de serie daadwerkelijk uit te voeren.

Het op een boek van Margeret Atwood gebaseerde verhaal is aangrijpend, beangstigend en laat je niet meer los. Daarbij moet ik zeggen dat ik dit vooraf niet wist, ik ben gaan kijken na het succes op de Golden Globes (Best Television Series - Drama, Best Performance by an Actress in a Television Series - Drama).

The Handmaid's Tale
© Hulu


In de The Handmaid's Tale wordt er een toekomstbeeld van de Verenigde Staten weergegeven dat op zijn zachts gezegd niet echt rooskleurig is. De Verenigde Staten zijn in de macht gekomen van een groep geloofsfanaten die het land hebben omgedoopt tot de Republiek Gilead. Deze republiek zit vol van verraad achterdocht en onderdrukking. De meeste vrouwen zijn onvruchtbaar geworden. De vrouwen die nog wel vruchtbaar zijn, worden geplaatst bij gezinnen die hooggeplaatst zijn in de republiek. Daar moeten ze zwanger worden van hun meesters. Hun eigenlijke naam moeten ze opgeven om maar aan te geven hoe nietig ze zijn.

In de serie volgen we June Osborne (Elisabeth Moss, Mad Men) die haar naam heeft moeten veranderen in Offred. Deze goed opgeleide vrijgevochten vrouw heeft het "geluk" dat ze vruchtbaar is. Ze wordt geplaatst in het gezin Waterfront. Hier is ze overgeleverd aan de grillen van Serena Joy Waterford (Yvonne Strahovski, Chuck) en Fred Waterford (Joseph Fiennes, Camelot). Voor deze plaatsing is ze alles kwijtgeraakt: haar baan, haar man en haar dochter. Ondanks de hel waarin ze leeft is ze vastbesloten haar dochter terug te vinden. Daar heeft ze alles voor over.

Zoals gezegd is de serie beklemmend, zoekt het de randen op met betrekking tot de status van vrouwen. De serie schroomt niet om maatschappelijke zaken aan te snijden. Dit alles wordt schitterend maar pijnlijk in beeld gebracht en de rol van Offred wordt uitstekend gespeeld. Niet voor niets heeft ze hier een Golden Globe voor ontvangen.

Zo kan ik nog wel even door geen over de serie maar het lijkt me beter om het gevaar op spoilers verder te beperken. Ga deze serie vooral zelf kijken als je van beklemmend drama houdt! Zelf kan ik niet wachten op het al aangekondigde 2e seizoen.
Volg The Handmaid's Tale
Vorige aflevering
Safe
Safe
05x10
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Olga2000
15 maa 2018 16:33 -
Je krijgt er kippenvel van. En af en toe emotionele rollocoster. Een absolute must see!
Reageer
The Handmaid's Tale