Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

The Handmaid's Tale krijgt een vierde seizoen

De dramaserie The Handmaid's Tale van Hulu krijgt een vierde seizoen. Dat hebben de makers van de populaire serie gemeld tijdens het Television Critics Association-evenement in Los Angeles.

Het derde seizoen van de serie, die in Nederland te zien is via Videoland, ging begin juni in première. Wanneer het vierde seizoen zal verschijnen is nog niet bekend.

The Handmaid's Tale is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Margaret Atwood. Het verhaal speelt zich af in het dystopische Gilead, een samenleving die ooit deel uitmaakte van de Verenigde Staten. Onder het bewind van religieuze fundamentalisten is de Republiek geobsedeerd met voortplanting. Door grootschalige milieuvervuiling zijn de meeste vrouwen onvruchtbaar. Vrouwen die dat nog wel zijn, worden de seksslavinnen van de heersers. Ze moeten baby's produceren voor hun meesters. Wie een kind ter wereld brengt moet het afstaan aan de echtgenote van haar meester.

Het eerste seizoen van de serie won acht Emmy Awards, waaronder die voor beste dramaserie. Ook hoofdrolspeelster Elisabeth Moss viel destijds in de prijzen; zij won de Emmy voor beste actrice in een dramaserie. Voor de komende Emmy-uitreiking, die plaatsvindt op 22 september, is The Handmaid's Tale genomineerd in elf categorieën.

Video on youtube
Vorige aflevering
Safe
Safe
05x10
Leuk?
8
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Handmaid's Tale