The Handmaid's Tale

8.5 / 10
52 min
Drama
Volg deze serie
Bekijk trailer
Leuk?
17
0
Bekijk stemmen

Goed en slecht nieuws voor fans The Handmaid's Tale

Hulu heeft de Emmy-winnende serie The Handmaid's Tale vernieuwd voor een zesde seizoen, helaas zal het wel het allerlaatste seizoen gaan worden.

Op 14 september aanstaande start het vijfde seizoen van dystopische dramaserie The Handmaid's Tale bij Hulu. Een dag later, op 15 september, start het vijfde seizoen in Nederland bij Videoland. Seizoen één tot en met vier zijn vanaf 15 september te zien bij HBO Max. Hoewel het zesde seizoen de allerlaatste in de reeks gaat worden is er wel goed nieuws voor de fans. Op dit moment wordt er een vervolg, van bedenkere Bruce Miller, ontwikkeld. De nieuwe spin-off serie zal zich jaren na de gebeurtenissen in het zesde seizoen afspelen.

"Het was een ware eer om het verhaal van Margaret Atwood's baanbrekende roman en ijzingwekkend relevante wereld te vertellen, en we zijn verheugd om de kijkers een zesde en laatste seizoen van te brengen", zei Bruce Miller in een verklaring. "We zijn Hulu en MGM dankbaar dat ze ons dit verhaal hebben laten vertellen, dat helaas gedurende de hele run even relevant is gebleven als altijd, en we hebben ontzag voor onze ongelooflijke fans voor hun niet-aflatende steun, en zonder wie we nooit zouden hebben bereikt dit punt."


***LET OP*** Heb je het vierde seizoen nog niet gezien dan bevat onderstaande tekst spoilers.Seizoen vijf volgt June (Elisabeth Moss) in de nasleep van de moord op commandant Waterford (Joseph Fiennes) en de gevolgen die ze moet ondergaan voor haar rol in de gruwelijke moordpartij. Ze zal het moeten opnemen tegen zijn weduwe Serena (Yvonne Strahovski) en op een zeker niveau tegen Gilead. Maar vooral zal ze gedwongen worden haar identiteit en doel opnieuw te definiëren, nu die voor altijd is veranderd.
Ondertussen werkt commandant Lawrence (Bradley Whitford) samen met Nick (Max Minghella) en Aunt Lydia (Ann Dowd) terwijl hij probeert Gilead te hervormen en aan de macht te komen. Maar wie weet wat de commandant en Nick - die June hielp om Waterford in handen te krijgen voor de moord - in petto hebben?
June, nog steeds in Canada, vecht met de hulp van Luke (OT Fagbenle) en Moira (Samira Wiley) op afstand tegen Gilead terwijl ze hun missie voortzetten om Hannah te redden en te herenigen met haar ouders.

In het vijfde seizoen spelen ook Madeline Brewer, Amanda Brugel, Sam Jaeger en McKenna Grace.

“Vijf jaar geleden, bijna op de dag, schreef The Handmaid's Tale geschiedenis toen het de eerste serie werd die een Emmy won voor een streamingdienst. Sindsdien is het een voorrecht en genoegen geweest om met een aantal van de beste creatieve talenten in onze branche aan deze serie te werken - een aparte en uitzonderlijke groep mensen die de hoogste kwaliteit televisie blijven produceren met belangrijke culturele invloed. Bruce, Warren, Lizzie en het hele team van MGM zijn geweldige partners geweest en we hopen dat fans van deze laatste twee seizoenen zullen genieten", aldus Craig Erwich, President, ABC Entertainment, Hulu & Disney Branded Television Streaming Originals.
Video on youtube
Vorige aflevering
Dear Offred
Dear Offred
05x04
Leuk?
17
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_brasta
10 sep 2022 17:48 -
Jammer dat de dvd box 1-4 te koopt komt zonder Nederlandse ondertiteling
Reageer

Laatste nieuws

The Handmaid's Tale