The Good Place

7.7 / 10
23 min
Comedy
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Henk Vernout geeft "The Good Place - Eerste aflevering" een 7.
Geschreven door Henk Vernout op 29 september 2016.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

The Good Place - Eerste aflevering

‘I’m not supposed to be here…’ –Eleanor


Deze recensie gaat over de eerste twee afleveringen, aangezien deze meteen na elkaar werden uitgezonden.

Zijn er niet al genoeg komedies op televisie? Is het echt nodig dat er nóg meer series komen waarvan je bijna zeker weet dat de seriebegraafplaats al een plekje heeft gereserveerd? Of is er toch nog ruimte in de, toch al overvolle, programmering van de verschillende grote zenders? The Good Place gaat het gewoon proberen. Terecht? Of misplaatste moed?

The Good Place gaat, in het kort, over The Good Place. Een soort hemel waar mensen die alleen maar goede dingen in het leven hebben gedaan terecht komen. Eleanor Shellstrop (Kristen Bell, Veronica Mars) is zo’n persoon. Tenminste, dat denkt iedereen. Er blijkt een grote administratieve fout gemaakt te zijn waardoor zij, een vrouw die onder andere nepmedicijnen verkocht aan zieke ouderen, een plekje heeft gekregen in The Good Place. En dat zorgt voor problemen.

[image-67406]
The Good Place weerspiegelt het perfecte plaatje, het is een pittoresk dorpje waar iedereen oprecht en goed is en waar alles perfect lijkt. De architect van déze Good Place (want er zijn er meer!) is Michael (Ted Danson, CSI).

Het gevaar bij dit soort komedieseries, misschien wel alle komedies, is dat het vaak erg snel flauw wordt. En daar heeft The Good Place ook enigszins last van. Het te lang doordraven in bepaalde scènes is iets wat een aantal keer gebeurt tijdens de eerste twee afleveringen waardoor de vaart er wel wat uit gaat. Toch voert dit niet de boventoon.

Over het algemeen presenteert deze serie een verfrissend verhaal waar je, met een grote glimlach, naar kunt kijken. En dat is grotendeels te danken aan de twee hoofdrolspelers.

Ted Danson speelt lekker vlot weg, met name in de tweede aflevering. Het ziet ernaar uit alsof hij een vis in het water is tijdens het spelen van de scènes. Ook Kristen Bell is goed gecast voor de extreem egocentrische Eleanor. Ze speelt de rol met verve en je kunt zien dat ze, samen met Danson, zorgt voor een bak ervaring.

© NBC

Een minpunt is dan de rest van de cast. Zij missen nog de juiste timing en scherpte om hun rol echt goed uit te oefenen. Uitzondering daarop is D’Arcy Carden (Broad City), die de alwetende database Janet speelt. Alhoewel haar rol nog erg klein is, speelt ze het interessant. Iets wat van de rest van de tegenspelers nog niet gezegd kan worden.

Al met al heb ik met een glimlach naar de eerste afleveringen van The Good Place gekeken. Natuurlijk, het is niet zo perfect als The Good Place zelf, maar het is ook niet tenenkrommend. Maar ik waarschuw iedereen vast; Je kan dit óf waarderen, óf helemaal niet. Er is geen tussenweg. Je moet hier simpelweg van houden.

Ik dacht dat ik er niet van zou houden, maar een komedie op zijn tijd blijkt toch verfrissend. Dus misschien toch maar gewoon proberen?

Een 7!
Volg The Good Place
Vorige aflevering
Whenever You're Ready
Whenever You're Ready
04x13
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_CC11
29 sep 2016 09:26 -
Volgens mij wil NBC hier een zo groot mogelijk publiek mee aanspreken want dit is een serie die echt voor het hele gezin bedoeld is zodat het allemaal wel heel braaf blijft zoals het gegeven dat je in "The Good Place" bijvoorbeeld niet kan vloeken op een occasionele "What the fork" na.

Het is zowat het type van serie dat ik zelf eerder bij een zender als "Hallmark" zou verwachten.
Maar als tussendoortje valt het zeker wel mee als je ziet wat andere zenders dikwijls onder komedies verstaan.

Een publiek zal er naar mijn mening dan ook wel voor te vinden zijn al blijft het de vraag of zowat 5 miljoen kijkers ook voor NBC voldoende zijn.
De herhaling een dag later scoorde met 2,33 miljoen kijkers zelfs het laagst van alle NBC programma's uit de wekelijkse lijst.

Een lang leven op NBC zie ik dan ook niet echt weggelegd voor "The Good Place".
Reageer
The Good Place