Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Esther Ram geeft "The Good Doctor - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Esther Ram op 22 juni 2018.
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

The Good Doctor - Seizoen 1

Shaun Murphy is een jonge chirurg met autisme en het savant syndroom. Hij is klaar met zijn rustige landleven en kiest er voor te werken in een ziekenhuis. Alleen in de wereld en niet in staat om persoonlijk contact te maken met mensen om hem heen, gebruikt Shaun al zijn kennis om levens te reden.

Ik heb nog niet veel ziekenhuisseries gezien, maar desondanks was ik toch heel benieuwd naar deze serie. Ik was vooral benieuwd hoe iemand met autisme en het savant syndroom zich als chirurg voor zou doen.

Dr Shaun Murphy (Freddie Highmore) is een jonge chirurg met autisme en het savant syndroom. Hij besluit zijn leven in te ruilen voor het leven als chirurg. Alleen in een nieuwe wereld en het moeilijk vinden om persoonlijk contact te maken met mensen om hem heen, daagt zijn enige aanhanger Dr Aaron Glassman (RIchard Schiff) het sceptische bestuur en medewerkers van het ziekenhuis uit door Shaun toe te voegen aan het team van chirurgen. Shaun moet harder werken dan dat hij ooit heeft gedaan.

Terwijl hij zich een weg moet vinden in de nieuwe omgeving probeert Shaun zijn collega's te overtuigen dat hij goed in het team past en hij buitengewone medische gaven heeft. Voordat ik de serie zelf had bekeken, las ik vele lovende recensies over de serie. Ik was benieuwd wat ik er van zou vinden, zou het tegenvallen? of zou ik er ook lovend over zijn? Bij aflevering 1 zat ik er nog niet gelijk goed in. Ik moest erg wennen aan alle medische termen en aan alle personages. Maar uiteindelijk wende het gemakkelijk en kon ik niet meer wachten op de volgende afleveringen.

De serie bevat hele sterke momenten. Het leven van Shaun vind ik erg bijzonder, een autist wordt niet altijd begrepen en ik kan me voorstellen dat, dat bij een baan als chirurg helemaal het geval is, volgens mij moet je er sterk in je schoenen voor staan. In de eerste paar afleveringen zie je vele flashbacks met Shaun als jonge jongen samen met zijn familie en broer, en als jongvolwassene, deze stukken vond ik de serie ook sterker maken omdat ik hierdoor een betere band kreeg met Shaun.

Door de afleveringen heen zie je hoe Shaun omgaat met het leren te functioneren in een omgeving waar communiceren belangrijk is. Ook zie je hoe anderen omgaan met de handicap van Shaun. Vele scènes weten in te spelen op je gevoel en het zorgt er voor dat je meeleeft. Shaun is zeker niet een gewone dokter met een normale stage. Door zijn autisme nemen de meeste collega's hem niet serieus. Shaun moet hierdoor nog harder werken dan zijn collega's.

The Good Doctor vond ik een geweldige serie en ik kan ook zeker niet wachten op seizoen 2. Ik heb geen punten die ik minder goed vond aan de serie, wat ik niet vaak heb bij series. Tegen het einde van de eerste aflevering wilde ik gelijk doorgaan naar de volgende aflevering. Ik heb deze serie hierdoor verslonden. Ik raad deze serie aan als je van ziekenhuisseries houdt of van series met wat aparte personages. Ik raad je hem zeker aan!
Volg The Good Doctor
Vorige aflevering
Date Night
Date Night
07x04
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Good Doctor