Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Liesbeth de Raaf geeft "The Gifted - Eerste aflevering" een 7.5.
Geschreven door Liesbeth de Raaf op 4 november 2017.
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

The Gifted - Eerste aflevering

Op tv zag ik de reclame voor The Gifted al voorbijkomen, een serie over mutanten. De serie teaser trok mijn aandacht en daarom plande ik het uiteraard in om hier aan te beginnen. Ik vond het vrijwel vanaf het begin boeiend. Je komt al snel in het verhaal en ondanks dat het verhaal een tikkeltje herkenbaar is, vind ik het toch vermakelijk. In The Gifted zitten veel acteurs die ik ken uit andere series, al hadden ze daar allemaal meer een bijrol dus nu kan ik ze eindelijk bewonderen in een hoofdrol.

In een wereld waarin bovennatuurlijke krachten verboden zijn worden er bij twee kinderen, Lauren Strucker (Natalie Alyn Lind, Gotham) en Andy Strucker (Percy Hynes White, Between) speciale krachten ontdekt. Ze weten al dat dit weinig goeds zal brengen en slaan daarom op de vlucht met hun moeder, Caitlin Strucker (Amy Acker, Dollhouse) en vader, Reed Strucker (Stephen Moyer, True Blood). Een lastig detail is dat de vader werkt voor de organisatie die verantwoordelijk is voor de arrestaties van mutanten.

In de serie wordt er goed gebruik gemaakt van special effecten om de krachten te laten zien. Ze horen duidelijk bij degene waar de kracht bijhoort. Het acteerwerk van de kinderen komt op mij erg goed over, maar met name Amy Acker vind ik de rol als moeder heel overtuigend neerzetten. Stephen Moyer daarentegen komt als vader nogal vlak over, hopelijk wordt dit beter in de volgende afleveringen. Hij lijkt het allemaal niet erg serieus te nemen en ondanks dat hij zelf werkt bij de vijandige organisatie, denkt hij nog steeds dat hij er wel over kan onderhandelen. Dit vind ik nogal naïef.

The Gifted
© FOX


De dochter, Lauren, blijkt de slimste en het meest voorbereid op alles te zijn en zij speelt dan ook een belangrijke rol. Ze sleurt iedereen als het ware met zich mee en redt ze meerdere malen van een tegenslag. Ze heeft haar kracht goed onder controle en de manier waarop die uitgebeeld wordt, vind ik erg mooi. De vader, Reed, kan dankzij zijn werk hulp inschakelen van Marcos Diaz (Sean Teale, Reign). Diaz is namelijk aangesloten bij het verzet. Zo sluit Reed aan het begin van de dag nog iemand op en tegen het einde van de dag schakelt hij hun hulp in. Dit zie je al snel aankomen in de serie en dat maakt de serie wel een beetje voorspelbaar.

Ik heb nog maar één aflevering bekeken en uiteraard komen er meteen een aantal vragen omhoog. Waarom heeft niet iedereen krachten en hoe komt het dat de ouders dit niet eerder vermoed hebben? Ze lijken allemaal behoorlijk onwetend te zijn, behalve Lauren dan. Dit vind ik nogal raar, aangezien Reed er zelfs mee werkt en er daardoor genoeg over kan weten. Hij zou voorbereid moeten zijn op het feit dat iemand in zijn familie afwijkende krachten ontwikkeld heeft, zodat hij hierop kan anticiperen. Nog een vraag is, waar komen de krachten vandaan? Zijn er voorouders die het met buitenaardse wezens hebben gedaan? Is de lucht aangetast?

Het lijkt logisch dat ik van de volgende afleveringen een antwoord op mijn vragen verwacht. De eerste aflevering is duidelijk een intro om er daarna dieper op in te gaan. Ik verwacht er tevens achter te komen wat ze daadwerkelijk met de gevangen mutanten doen, aangezien ze simpelweg elimineren zonde is. Gaan ze ze hersenspoelen, zodat het supersoldaten kunnen worden of worden hun krachten afgenomen? De belangrijkste vraag van alles is, zal de familie Strucker bij elkaar kunnen blijven en dit alles ongeschonden overleven?
Volg The Gifted
Vorige aflevering
oMens
oMens
02x16
Leuk?
1
1
Bekijk stemmen

Reacties (6)

avatar_Evelien79
04 nov 2017 16:35 -
Helaas heeft de serie deze lijn niet doorgezet en ben ik bij afl. 4 afgehaalt.
Reageer
avatar_renzoroy
04 nov 2017 16:39
mee eens, ben nog niet helemaal afgehaakt, maar of ik het vol ga houden om het hele seizoen af te zien.... :\
Reageer
avatar_anonymous
04 nov 2017 21:10
Vermaak me nog steeds prima met deze serie.
Reageer
avatar_crix
05 nov 2017 07:53 -
Ik vind het tot nu toe naar Jessica Jones de beste marvel serie
Reageer
avatar_Javelin
06 nov 2017 17:23
Nou dat zegt wel genoeg. Wat een boutserie was dat zeg pfff.
Reageer
avatar_renzoroy
06 nov 2017 23:28
Jessica Jones is juist 1 van de betere marvel series. Tenminste geen overdreven superheld in een pyjama en een cape :P
Reageer
The Gifted