Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5
Bo Verhoef geeft "The First - Eerste aflevering" een 5.
Geschreven door Bo Verhoef op 21 september 2018.
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

The First - Eerste aflevering

Als je wilde weten of The First de volgende hitserie van de zender Hulu is, dan ben je hier aan het juiste adres. Of ik vind dat The First ook echt die volgende hitserie is? Nee eigenlijk niet en ik heb nu ook niet het gevoel dat het een hitserie gaat worden.

The First werd aangekondigd als een serie over de eerste bemande missie naar Mars. Een serie die zo maar over de nabije toekomst kan gaan, maar voor nu nog even ver weg lijkt. De eerste aflevering gaat over de dag van de lancering. Seann Penn speelt voormalig opdrachtbevelhebber Tom Hagerty. In de eerste seconden van de aflevering wordt Tom verteld dat hij niet langer meer bij de missie hoort. Vervolgens zien we hem thuis kijken naar de lancering. Maar pas op: spoiler alert! Binnen de eerste tien minuten van de aflevering zien we het ruimtevaartuig opstijgen en exploderen, met alle gevolgen van dien.

De serie begint totaal niet met een duidelijk verhaal en na 45 minuten weet je nog steeds niet wat de serie überhaupt in petto heeft.

Ik weet niet of het aan mij ligt, maar het is een van de raarste eerste afleveringen die ik heb gezien in de afgelopen jaren. De serie begint totaal niet met een duidelijk verhaal en na 45 minuten weet je nog steeds niet wat de serie überhaupt in petto heeft. Ook blijft alles enorm op de vlakte; het verhaal, de karakters, alles. Geen enkel karakter wordt ingeleid of uitgebreid behandeld. In het grootste gedeelte van de aflevering zien we Sean Penn alleen in beeld, terwijl hij naar de lucht staart of hard loopt zonder shirt. Daarnaast dacht ik echt dat de serie over de missie zou gaan, maar die is eigenlijk na tien minuten al afgelopen en alles wat daarna komt is alleen maar drama en ellende.

Eerlijk gezegd pakte de serie me dus totaal niet. De trailer beloofde zo veel, maar niks is waargemaakt. Zelfs het acteerwerk vond ik tegenvallen, terwijl Sean Penn en Natascha McElhone (Designated Survivor) echt heel goed kunnen zijn. The First voelt tenminste wel als een nieuwe televisieserie. Er is naar mijn idee geen andere serie op dit moment die gaat over een missie naar Mars. Jammer dat tot nu toe The First alleen maar ging om de familieverhalen en niet het interessante onderwerp waar het eigenlijk om had moeten draaien. Ik hoop voor de kijkers dat de komende afleveringen van The First wel om de ruimtemissie gaan draaien.

Ik ben in elk geval afgeknapt. Zo jammer, want normaal vind ik Hulu series echt goed vanaf de eerste minuut. Ook het feit dat Beau Willimon, de man achter House of Cards, achter deze serie zat maakte me enthousiast. Maar het mocht helaas niet zo zijn. Sorry voor de mensen die hier aan wilden beginnen, sorry als mensen het niet met mij eens zijn, maar ik zou The First niet kijken als ik jullie was.
Volg The First
Vorige aflevering
Near and Far
Near and Far
01x08
Leuk?
0
1
Bekijk stemmen

Reacties (9)

avatar_Sproet2jes
21 sep 2018 13:59 -
Misschien komt de uitleg, en dat je meer over de karakters te weten krijgt, in de volgende afleveringen aan bod.
Reageer
avatar_renzoroy
21 sep 2018 16:55 -
Na die explosie gaan ze zich voorbereiden op een 2e poging. Plus dat het nog de vraag is waarom die raket explodeerde, wat later duidelijk wordt. De personages worden zeker wel goed uitgewerkt, niet meteen in de 1e ep, maar dat bouwen ze rustig allemaal op. Het is geen standaard sci-fi-actie serie. Meer een drama met een tikkeltje sci-fi. Zelf blijf ik uitgebreide recensies over 1 aflevering echt zinloos vinden. Je kan dan nog helemaal geen goede mening hebben over een serie (vind ik iig) Sean Penn vind ik weer geweldig spelen, zoals (bijna) altijd. Ik vond het echt een top serie. Hulu komt met series als Future Man, The Handmaid's Tale en deze zeker Netflix achterna. Als Hulu nou ook ooit eens naar Europa zou komen :).
Reageer
avatar_Bo0809
21 sep 2018 17:01
Toch zijn er heel veel mensen die hun keuze baseren op de eerste aflevering. Het moet je wel pakken. En ik zie nog altijd niet de waarde van deze serie in. Het is ook een persoonlijke recensie hè. Je kunt niet iedereen plezieren.
Reageer
avatar_renzoroy
21 sep 2018 17:29
Ik hoop dat je verder gaat kijken, ben wel benieuwd wat dan je eindconclusie is :)
Reageer
avatar_gumstarr
22 sep 2018 16:49 - 22 sep 2018 16:57
Helemaal eens met RenzoRoy. Een serie afschrijven op basis van de eerste aflevering is wel heel erg kort door de bocht. Als je veel series kijkt, dan moet je ook aanvoelen dat je met The First een slowburner voorgeschoteld krijgt die even de tijd nodig heeft om te ontbranden. Dan kunnen slowburners nog steeds niet je ding zijn, maar het zet de serie wel in een ander perspectief.

Character building is namelijk één van de sterke punten van deze serie. Evenals het acteerwerk van Penn en de rest van de cast. Is het de snelste serie ever? Nee. Word je om je oren geslagen met maanlanders en zwarte gaten? Nee, in dit eerste seizoen zeker nog niet. Maar dat is ook helemaal niet waar deze serie over gaat. Het gaat vooral over hoe mensen zich tot elkaar verhouden, in relaties en daarbuiten. Het gaat over onze dromen, onze demonen en over hoe we omgaan met twijfel en onzekerheid. Een soort This Is Us, maar dan met allemaal hyperintelligente wetenschappers die ons voortbestaan moeten waarborgen door als eerste een gezellig kampement op Mars uit de grond te stampen.

"Er is naar mijn idee geen andere serie op dit moment die gaat over een missie naar Mars"

Die serie is er. Mars van National Geographic Channel. Wellicht dat dat meer jouw ding is.
Reageer
avatar_Bo0809
24 sep 2018 12:21
Mijn opdracht was om een recensie te schrijven over de eerste aflevering en dat heb ik gedaan. Slowburners kunnen echt wel mijn ding zijn, maar deze serie was dat gewoon niet. Het pakte me gewoon niet na de eerste aflevering en dat is wat ik heb opgeschreven.
Reageer
avatar_frankieee68
24 sep 2018 05:50 -
Heb ondertussen al 5 afleveringen gezien, maar wat een saaie serie is dit zeg. Eerste deel was goed, maar daarna.......ik weet nu nog niet waar ze naar toe willen werken. Dus ik stop met volgen van deze serie. Jammer want muziek is goed, alles mooi gefilmd etc etc
Reageer
avatar_Bo0809
24 sep 2018 12:23
Ik ben inderdaad ook gestopt na een paar afleveringen. Het beviel me nog steeds niet en er zijn veel betere series waar ik mijn tijd wel in wil stoppen. Maar ik had inderdaad ook hoge verwachtingen en de serie zit verder prachtig in elkaar.
Reageer
avatar_E71
25 sep 2018 12:05 -
"Jammer dat tot nu toe The First alleen maar ging om de familieverhalen"

Dat het over familieverhalen zou gaan dat was al bekend voordat de serie van start ging. Dat had ik zo opgepikt her en der.
Reageer
The First