Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Bo Verhoef geeft "The Family - Seizoen 1" een 6.5.
Geschreven door Bo Verhoef op 27 juni 2016.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Family - Seizoen 1

Twee maanden geleden schreef ik een recensie over de eerste aflevering van The Family. Ik was niet al te enthousiast en bestempelde de aflevering met een 6. Een bekend thema, een niet echt iets zeggende serie, met een bekende mix van flash backs en forwards die elkaar niet echt versterken. Ik vroeg mezelf destijds af of ik zin had meer afleveringen te kijken om achter het echte verhaal te komen. Dat heb ik gedaan en voor degenen die mijn eerste aflevering recensie niet hebben gelezen: mijn mening over The Family.

The Family draait om een gezin, de familie Warren. Het gezin bestaat uit politica Claire (Joan Allen, Luck en The Killing), vader John (Rubert Graves, Sherlock), dochter Willa (Alison Pill, The Newsroom), zoon Danny (Zach Gilford, Friday Night Lights) en zoon Adam (Liam James, Psych en The Killing). Als Adam acht is, is hij ineens verdwenen tijdens een van de campagnes van zijn moeder. Echter, na een vermissing van tien jaar duikt Adam ineens op bij het politiebureau. Het dorp staat op zijn kop. Adams vermissing was destijds groot nieuws en tien jaar lang wordt gedacht dat hij vermoord is door de buurman. Nadat Adam terugkeert in de familie, wordt diezelfde buurman natuurlijk vrijgelaten en wordt er gezocht naar de man die Adam wel heeft vastgehouden, verkracht en gemarteld.

De serie bevat verhaallijnen vanuit de tijd dat Adam vermist raakt en de tegenwoordige tijd waarin Adam weer terug is bij zijn gezin. Het gezin heeft allerlei vragen over Adams vermissing en wil graag alle antwoorden hebben op de kwestie. Echter, de echte dader wordt steeds maar niet gepakt. Als kijker zit je ook met allerlei vragen. Is dit wel de echte Adam? Gebruikt Claire deze situatie niet vooral voor haar politieke carrière? Wat hebben Adam's broer en zus te maken met zijn verdwijning en zijn terugkeer? En hoe zit het eigenlijk met de buurman die tien jaar ten onrechte heeft vastgezeten?

Hoe verder je in het seizoen komt, des te meer vragen je eigenlijk krijgt als kijker. De serie blijft mysterieus en er komen steeds meer personen en verhaallijnen bij het verhaal kijken. Naast die vragen die zich bij jou als kijker opstapelen, krijg je ook antwoorden op vragen die jij je nog niet eens had afgevraagd. Een grote mix van vragen en antwoorden, maar het verhaal blijft onduidelijk, terwijl de dader op een gegeven moment ook een groot aandeel in het verhaal krijgt. Zelfs wanneer je als kijker bijna alle antwoorden denkt te weten, word je in de laatste aflevering weer helemaal de andere kant op gestuurd.

Op zich is The Family een vermakelijke serie. Ik vind het vaak wel leuk als er verschillende verhaallijnen in voor komen en je steeds weer een andere plot twist krijgt. Echter, bij The Family is het een beetje jammer. De verhaallijnen versterken elkaar niet echt en de serie is niet echt één geheel. Ook zijn de plot twists op een gegeven moment niet meer op één hand te tellen en dat begint een beetje vermoeiend te worden. Ik werd eigenlijk pas echt enthousiast tijdens de allerlaatste aflevering. In mijn vorige recensie heb ik aangegeven dat het me niks zou verbazen als de serie gecanceld zou worden. Dat is dan ook gebeurd. Ergens vind ik het jammer, maar ik denk niet dat ik The Family ga missen. Het is uiteindelijk weer een serie met een verhaallijn die nooit afgemaakt zal worden en voor altijd zal voortduren in mijn hoofd.
Volg The Family
Vorige aflevering
What Took so Long?
What Took so Long?
01x12
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Family