Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Ron Schoonwater geeft "The Disappearance - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Ron Schoonwater op 18 juni 2019.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

The Disappearance - Seizoen 1

Een opvallend goede serie. Een goede cast en, hoewel er hier en daar kritiek te geven is, een prima verhaal. De spanning is regelmatig om te snijden. Daarnaast is het einde goed gevonden. Het zorgt ervoor dat er een mooi afgerond geheel ontstaat.

Op zijn tiende verjaardag verdwijnt Anthony, de zoon van Luke (Aidan Young, Rectify) en Helen (Camille Sullivan, The Man In The High Castle). De verjaardag van hun zoon Anthony is ook de dag dat Luke en Helen hun scheidingspapieren tekenen. De verdwijning van hun zoon maakt het scheidingsproces er niet makkelijker op. Luke lijkt zich vast te bijten in alcohol en de speurtocht naar zijn zoon. Helen lijkt er ook alles voor over te hebben om haar zoon terug te vinden. Aan de andere kant wil ze volgens Luke haar leven weer veel te snel oppakken.

The Disappearance
© CTV


Het verhaal legt de zenuwen bloot van een gebroken familie.

Grootvader Henry (Peter Coyote, Perception), de vader van Luke, heeft zo zijn eigen problemen. Het is tijdens de door hem uitgezette speurtocht dat Anthony verdwijnt. Bovendien is het de vraag of zijn verleden als rechter te maken heeft met de verdwijning. Daarnaast wordt het tijdens het verloop van het verhaal steeds duidelijker dat Henry de spil is van een duister familieverleden. Henry vecht tegen vergeetachtigheid en doet, volgens zijn familie, vreemde dingen. Aan de andere kant is zijn doorzettingskracht een van de belangrijkste redenen om de zoektocht naar Anthony voort te zetten. Zijn connecties helpen de familie om meer te weten te komen over het politieonderzoek.

De zus van Luke, Catherine (Joanne Kelly, Warehouse 13) blijft relatief lang aan de zijlijn. Haar zorgen voor Anthony, maar ook Henry, zijn oprecht. Haar zorgzame kant zorgt ervoor dat ze een soort smeermiddel is tussen de verschillende familieleden. Haar werk als verpleegster slokt haar grotendeels op. Daar heeft ze te maken met kwetsbare patiënten die labiel en zelfs terminaal zijn. Catherine raakt langzaam maar zeker in de ban van een door kanker stervende man.

The Disappearance
© CTV


The Dissapearance is niet alleen een typische zoektocht naar een verdwenen kind. Het verhaal legt de zenuwen bloot van een gebroken familie. De verdwijning is een katalysator voor de onderlinge relaties. Soms ten goede, vaak ten kwade. De wanhoop en hoop brengen verschillende zaken naar boven. Ondanks dat de ontwikkeling van de familie centraal staat is er veel aandacht voor de zoektocht naar Anthnoy. Ook het politieonderzoek krijgt hierin voldoende aandacht. Het verhaal van de verdwijning van Anthony blijft het tweede centrale thema. Het einde is een mooie apotheose van beide verhaallijnen.
Volg The Disappearance
Vorige aflevering
Redemption
Redemption
01x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_sophis
10 feb 2021 13:06 - 22 sep 2021 04:50
Beetje spijtig dat op het einde van aflevering 5 de plot al onthuld wordt, aflevering 6 is daardoor niet spannend genoeg meer voor een finale.
Reageer
The Disappearance