Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Peter Rotthier geeft "The Deuce - Eerste aflevering" een 8.
Geschreven door Peter Rotthier op 8 september 2017.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

The Deuce - Eerste aflevering

The Deuce is het nieuwste geesteskind uit de HBO stal. De zender is nooit bang geweest om de standaard van het televisielandschap te hertekenen en ook met het onderwerp dat aan bod komt in The Deuce worden nooit betreden paden bewandeld. The Deuce situeert zich in het New Yorkse prostitutie- en pornomilieu beginjaren zeventig.

Een vorige poging van HBO om de jaren zeventig tot leven te wekken in een reeks (Vinyl uit 2016) liep faliekant af



Bij de intro van de pilot schrijven we 1971 en maken we kennis met barman Vince (James Franco, 11.22.63) die bij het droppen van de verdiensten van de dag overvallen wordt door enkele kerels. Later zal blijken dat ze het eigenlijk gemunt hebben op zijn tweelingbroer Frankie die heel wat gokschulden heeft. Vince is getrouwd en heeft twee kinderen maar dat belet hem niet om geregeld naast de pot te pissen. Ook vrouwlief zet graag een stapje in de wereld zodat Vince besluit om zijn vrouw te verlaten.

Daarna komen de pooiers in de reeks aan bod. Wat opvalt is dat de makers uitpakken met een cliché want de pimps die opgevoerd worden hebben allemaal een donkere huidskleur. CC (Gary Carr, Death In Paradise) is de gentleman pooier. Hij rijdt rond in een Cadillac en behandelt zijn vrouwtjes als prinsessen. Larry Brown (Gbenga Akinnagbe, The Following) is een agressieve pooier die er niet voor terugdeinst om zijn hoertjes te mishandelen en te bedreigen. De andere pooiers die in de eerste aflevering aan bod komen bewegen zich karakteristiek een beetje tussen de twee.

Tot slot maken we ook kennis met de prostituées in de reeks. Er is de zelfstandige Eileen (Maggie Gyllenhaal, The Honourable Woman) die als Candy de straat doet en absoluut geen pooier wil. Zij heeft een zoontje dat bij haar moeder woont. Lori (Emily Meade, The Leftovers) komt net aan in New York en gaat voor CC werken. Zij wil absoluut wel een pooier want anders is ze te lui om te werken zegt ze zelf. Abigail 'Abby' Parker (Margarita Levieva, Allegiance) is een studente die haar lichaam gebruikt om haar studies te betalen. Zij wordt opgepakt als ze drugs koopt op straat en komt naderhand terecht in de bar van Vince.

Wat opvalt is dat de makers uitpakken met een cliché want de pimps die opgevoerd worden hebben allemaal een donkere huidskleur.



Daarnaast duiken er nog een aantal randfiguren op die op een of andere manier belangrijk kunnen worden in de volgende zeven afleveringen van deze serie. Hierdoor moeten we echter tot de vaststelling komen dat we in deze pilot van tachtig minuten een overdaad aan personages op onze boterham krijgen waardoor er heel wat verhaallijnen gelanceerd worden en er soms van de hak op de tak gesprongen wordt. Je voelt wel dat naar gelang het verhaal zal vorderen deze 'plots' naar elkaar zullen toegroeien. Als kijker moet je wel de hele tijd geconcentreerd zijn om niets te missen.

The Deuce
© HBO


De reeks speelt zich af begin jaren zeventig en de aankleding van de personages ademt ook die sfeer uit, net zoals de manier waarop deze reeks gefilmd werd. Mensen die opgegroeid zijn met reeksen uit de jaren zeventig zullen denken dat ze plots veertig jaar jonger geworden zijn, The Deuce straalt die tijden van weleer helemaal uit. Of dat ook gaat werken bij de jongere generatie is maar de vraag. Een vorige poging van HBO om de jaren zeventig tot leven te wekken in een reeks (Vinyl uit 2016) liep faliekant af en The Deuce wordt op een soortgelijke manier in beeld gebracht. Het enige voordeel van The Deuce is het wereldje waarin het zich afspeelt, seks verkoopt en dat weten ze bij HBO al langer dan vandaag.
Volg The Deuce
Vorige aflevering
Finish It
Finish It
03x08
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_E71
08 sep 2017 22:38 - 09 sep 2017 18:49
"Wat opvalt is dat de makers uitpakken met een cliché want de pimps die opgevoerd worden hebben allemaal een donkere huidskleur."

Ik betwijfel of dat daadwerkelijk zo'n cliché is. Ik heb het een en ander gelezen over dat wereldje en alle pooiers die daarin voorbij kwamen waren toch echt zwart.
Reageer
avatar_Patricia_1
24 okt 2017 20:41 -
Er is 1 blanke pooier, dus niet allemaal Een donkere.
Reageer
avatar_240980toos
30 nov 2017 04:17 -
Zit idd een blanke suffe pooier tussen die niet al te serieus wordt neergezet.. voor de rest een parel weer van HBO .. een serie aankleden kunnen ze daar als geen ander .
Reageer
The Deuce