The Crown

8.3 / 10
56 min
Drama, Historie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Mandy Gelling-Potharst geeft "The Crown - Seizoen 2" een 9.5.
Geschreven door Mandy Gelling-Potharst op 19 december 2017.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

The Crown - Seizoen 2

Het tweede seizoen van The Crown werd op 8 december 2017 beschikbaar gemaakt voor de Netflix abonnee. Is het tweede seizoen net zo goed als het eerste? Het tweede seizoen was briljant maar ik miste toch iets. Als ik moet zeggen wat er miste, was het Koningin Elizabeth. Het tweede seizoen dook meer in het levens van Prins Philip, Prinses Margaret, kroonprins Charles (Julian Baring) en zelfs President Kennedy (Michael C. Hall, Dexter) en zijn vrouw Jacky (Jodi Balfour, Quarry) kregen serietijd.

Uiteraard is het verdiepen van de andere personen in het leven van koningin Elizabeth niet verkeerd, maar daarom waren sommige afleveringen, hoe briljant ook, wat leeg. Eigenlijk net als het leven van de Britse vorstin. Want we zien in het tweede seizoen een vrouw die zo ongelofelijk eenzaam is dat het bijna zeer doet om naar te kijken. Had ik in het eerste seizoen nog een beetje een aversie tegen Elizabeth, in het tweede seizoen had ik heel erg met haar te doen.

Elizabeth is wellicht de eenzaamste vrouw op aarde die nooit alleen is.

Ondanks het feit dat ze wordt omringd door vele personen, kinderen en hondjes (Pembroke Welsh Corgi’s) is Elizabeth denk ik de eenzaamste vrouw op aarde die nooit alleen is. In haar eerste tien jaar als koningin, in 1952 kwam zij aan de macht na de dood van haar geliefde vader koning George VI, heeft Elizabeth nooit echt van zich laten spreken. Harde woorden die zouden moeten vallen, bereiken nooit de vloer. Elizabeth is een wegkijker, ze heeft volgens haar man Philip ‘het wegkijken verheven tot een kunstvorm.’

Of Elizabeth daarom zo eenzaam is betwijfel ik, ze heeft zichzelf in die positie gemanoeuvreerd. Misschien was het zoals Elizabeth zelf zegt ‘Ik ben niet uit het juiste hout gesneden om koningin te worden, terwijl mijn zuster veel beter geschikt is om koningin te spelen.’ Elke keer hoop je dat ze haar hakken in het zand zet en eens een juiste beslissing neemt. Als ze dat uiteindelijk doet, is dan ook de hele wereld in rep en roer. Gelukkig voor Elizabeth pakt het goed uit, maar daarna verzandt de vorstin weer in haar mond houden, ja knikken, wegkijken en vooral doen wat andere van je verwachten dat je doet.

The Crown
© Netflix


In het tweede seizoen is de Britse monarch twee maal in verwachting, namelijk van Andrew (1960) en Edward (1964). De tweede maal moet ze veel rust houden en zien we dus het prachtige landgoed van Balmoral in Schotland vaak voorbij komen. Ook loopt het huwelijk tussen Philip en Elizabeth de nodige deuken op in het tweede seizoen. Zijn vertrek voor vijf maanden, op advies van de koningin-moeder en de affaire Christine Keeler doet het echtpaar meer kwaad dan goed. Of het de liefde is die alles zal overwinnen valt te bezien.

Het inkijkje in het leven van Elizabeth is vooral fascinerend.

Maar het inkijkje in het leven van Elizabeth is vooral fascinerend. Als kijker word je meegenomen in een wereld die je normaal niet te zien krijgt. Het is intiem en persoonlijk en vooral bij momenten hartverscheurend. Niet omdat er iemand doodgaat of er iets vreselijks gebeurt, maar omdat het gezicht van Elizabeth, gespeeld door een fantastische Claire Foy, boekdelen spreekt. “Laat maar vallen, die harde woorden” roep ik in mijn wanhoop naar de televisie, maar helaas hoeft niemand de scherven op te ruimen en te proberen de boel weer te lijmen.

Elizabeth is en blijft eenzaam en wat zou ik graag mijn arm om haar heen slaan om haar te vertellen dat het niet zo hoeft te zijn. Ze is maar een mens en mag best wat menselijke emoties hebben. Het derde seizoen krijgt een nieuwe, oudere koningin; Olivia Colman (Broadchurch) zal de rol van Foy gaan overnemen. Ik ben heel benieuwd hoe ze dat gaat doen en of ze het net zo goed of zelfs beter gaat doen. Wie de andere rollen gaan spelen is nog niet bekend gemaakt maar ik kan niet wachten tot de startdatum van het derde seizoen zal worden aangekondigd.
Volg The Crown
Vorige aflevering
Decommissioned
Decommissioned
05x10
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (9)

avatar_E71
19 dec 2017 12:57 - 19 dec 2017 15:55
Met alle respect voor Michael C. Hall, maar als Kennedy vond ik hem echt tegenvallen. Dat hadden ze voor mij achterwege mogen laten. Zou sowieso niet mijn keus zijn geweest om Kennedy te laten spelen. Maar voor de rest was het weer top!
Reageer
avatar_Mandy1966
19 dec 2017 13:00
Ben het met je eens. Zijn rol is zo kort dat ze dat ook hadden kunnen weglaten, maar de rol van Jacky O was dan wel weer belangrijk voor Elizabeth en de beslissing die zijn neemt na de ontmoeting met haar.
Reageer
avatar_E71
19 dec 2017 14:48
Bijgewerkt op: 19 dec 2017 18:48
Ja Jacky op zich vond ik wel goed ja
Reageer
avatar_svandenberg86
19 dec 2017 15:01 -
Goeie recensie! Echt een serie waar je na elke aflevering ff Wikipedia er bij pakt om te kijken hoe ging dat toen :)
Reageer
avatar_Mandy1966
19 dec 2017 16:52
Dank je wel.
Reageer
avatar_monique1963
20 dec 2017 06:59
Leuk om te lezen dat er nog meer mensen zijn die wikipedia erbij pakken :)
Reageer
avatar_anonymous
19 dec 2017 19:34 -
De serie is goed, maar hadden ze nu echt geen andere acteur kunnen kiezen voor de rol van Prins Philip?
Reageer
avatar_Mandy1966
19 dec 2017 19:40
Bijgewerkt op: 19 dec 2017 19:54
Troost je met de gedachten dat Matt Smith in het derde seizoen vervangen wordt door een 'oudere' acteur. Net als Elizabeth
Reageer
avatar_krookus
03 dec 2020 17:27 -
Redelijke serie
Reageer
The Crown