Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Laatste seizoen van Netflix-serie The Crown verschijnt in twee delen

Het zesde en laatste seizoen van The Crown komt in twee delen. Netflix kondigde datums aan, samen met een trailer waarin koningin Elizabeth door de jaren heen te zien is.

In de eerste helft van het finale-seizoen, dat vier afleveringen telt, zal Elizabeth Debicki haar rol als prinses Diana hernemen naast Dominic West als prins Charles. Imelda Staunton zet haar rol als koningin Elizabeth II voort naast Jonathan Pryce (prins Philip) en Lesley Manville (prinses Margaret). Ook Salim Daw (Mohamed Al Fayed) en Khalid Abdalla (Dodi Fayed) keren terug. Rufus Kampa (Prins William) en Fflyn Edwards (Prins Harry) maken hun debuut.

The Crown

Het laatste hoofdstuk (deel twee) wordt in zes afleveringen verteld. Prins William probeert zich weer te integreren in het leven op Eton na de dood van zijn moeder, terwijl de monarchie mee moet surfen op de golf van de publieke opinie. Terwijl ze haar gouden jubileum bereikt, denkt de koningin na over de toekomst van de monarchie met het huwelijk van Charles en Camilla en het begin van een nieuw koninklijk sprookje met William en Kate.

Ed McVey en Luther Ford portretteren respectievelijk prins William en prins Harry, samen met Meg Bellamy als Kate Middleton, allemaal in debuutrollen.

Seizoen zes van The Crown start op donderdag 16 november en de tweede helft is vanaf donderdag 14 december te streamen.

Sinds de première in 2016 heeft The Crown 69 Emmy-nominaties ontvangen met 21 overwinningen, waaronder Best Drama in vier seizoenen, samen met tien Golden Globe-nominaties en vier overwinningen, vijftien BAFTA-nominaties en meer.

Bekijk hieronder de aankondiging van Netflix voor het laatste seizoen van The Crown.
Video on youtube
Vorige aflevering
Sleep, Dearie Sleep
Sleep, Dearie Sleep
06x10
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Crown