Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Prequel-serie John Wick internationaal te bekijken bij Prime Video

De John Wick prequel-serie The Continental, waarvan het debuut in 2023 staat gepland, zal internationaal beschikbaar komen op Prime Video.

De serie zal bij Prime Video te bekijken zijn in alle gebieden waar de streamingdienst van Amazon beschikbaar is, behalve in Israël en het Midden-Oosten.

In de VS wordt The Continental, geproduceerd door Lionsgate Television, gelanceerd op Peacock nadat het eerder dit jaar van Starz naar de NBCU-streamingdienst was verhuisd. De driedelige, actierijke gelimiteerde serie zou beter bij Peacock passen, die ook de rechten op de John Wick-films verwierf.

The Continental onderzoekt het oorsprongsverhaal en de innerlijke werking van het exclusieve Continental Hotel, een middelpunt van het John Wick-universum dat dient als een toevluchtsoord voor huurmoordenaars. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de hotelmanager, Winston Scott, gespeeld door Ian McShane in de filmfranchise. Een jongere Scott wordt in de serie gespeeld door Colin Woodell (The Flight Attendant). Gedurende de serie volgen kijkers Winston door de onderwereld van het New York van de jaren zeventig, waar hij het opneemt tegen demonen uit zijn verleden terwijl hij probeert de controle over het iconische hotel te grijpen - een hotel dat dient als ontmoetingsplaats voor 's werelds gevaarlijkste criminelen.



Woodell schittert naast filmacteur Mel Gibson (foto) als Cormac, Ayomide Adegun, die in zijn seriedebuut een jonge Charon zal spelen, Peter Greene (For Life) die gecast is als oom Charlie, Ben Robson (Animal Kingdom (2016)) als Frankie, Hubert Point-Du Jour (The Good Lord Bird) als Miles, Jessica Allain (Yonderland) als Lou, Mishel Prada (Riverdale) als KD en Nhung Kate als Yen. Keanu Reeves, die in de films schittert, zal naar verwachting niet in de serie spelen.

"De John Wick-films hebben een van de meest meeslepende, gedetailleerde en plezierige universums gecreëerd die we de afgelopen tien jaar op het scherm hebben gezien", zegt Chris Mansolillo, directeur Content Acquisition, Prime Video. "We zijn enorm trots om een rol te spelen in het verder bouwen van dat universum en de kijkers inzicht te bieden in de oorsprong van het beruchte Continental Hotel en zijn ongelooflijke karakters."

Greg Coolidge en Kirk Ward zijn schrijvers, showrunners en uitvoerende producenten voor The Continental. Andere uitvoerende producenten zijn Albert Hughes, Basil Iwanyk en Erica Lee van Thunder Road Pictures, Chad Stahelski, Derek Kolstad, David Leitch, Paul Wernick, Rhett Reese en Marshall Persinger. Shawn Simmons is schrijver en uitvoerend producent.

Hughes regisseert de eerste en derde aflevering en Charlotte Brandstrom regisseert de tweede aflevering.
Vorige aflevering
Theatre of Pain
Theatre of Pain
01x03
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_BlackBiker
07 nov 2022 15:51 -
Een John Wick prequel zonder John Wick? Hmm, ik weet het nog niet. Ja, The Continental is een belangrijk onderdeel in dat universum. Maar of het belangrijk genoeg is voor een aparte serie? Maar als het maar drie afleveringen zijn, dan kan kijken nooit kwaad lijkt mij.

Kijktip: over een dergelijk hotel is in 2018 nog een gave film gemaakt: "Hotel Artemis" met Jodie Foster. Deed mij toen al gelijk aan The Continental denken.
Reageer
The Continental