Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Hessel Hoekstra geeft "The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Hessel Hoekstra op 20 april 2024.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin - Seizoen 1

The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin is net zo absurd als dat de titel doet vermoeden.

Struikrovers hebben aan de andere kant van de Noordzee een speciale betekenis. Dat blijkt ook wel uit The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin. Dick Turpin was namelijk een struikrover die echt heeft bestaan. Maar dat is dan ook zo’n beetje het enige historische feit dat in deze serie klopt.

Na zijn dood in 1739 werd Turpin een soort cultfiguur aan wie allerlei heldendaden werden toegeschreven, een soort Robin Hood. De afgelopen tweehonderd jaar zijn er talloze boeken, toneelstukken, films en series verschenen waarin het heldhaftige karakter van Turpin naar voren kwam. The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin van Apple TV+ steekt hier echter compleet de draak mee.

In deze serie is Turpin (Noel Fielding, The Mighty Boosh) een slagerszoon die meer interesse heeft in muntthee, breien en courgettes dan in vlees in stukken hakken. Wanneer zijn vader hem uit huis zet, besluit hij dat hij dolgraag struikrover wil worden. Per abuis wordt hij de leider van een roversbende, The Essex Gang, en daardoor wordt hij het struikroverswereldje ingetrokken. Als bendeleider moet hij zich staande zien te houden tegen rivaliserende bendes, maar tegelijkertijd moet hij ook oppassen voor de autoriteiten, die hem maar al te graag zien hangen.

De humor in deze serie is flauw, maar leuk

Voor sommige kijkers zal deze serie misschien te flauw en plat zijn, maar ik heb er smakelijk om kunnen lachen. Veel grappen liggen er heel dik bovenop, maar dankzij de komische timing van de hoofdrolspelers valt er nog genoeg te lachen. De logica in deze serie is dan ook soms ver te zoeken, maar dat is helemaal niet erg.

Toch bedient The Completeley Made-Up Adverntures of Dick Turpin zich ook af en toe van wat meer subtiele humor waar de Britten zo bekend om staan. Ondanks het gebrek aan logica is de verhaallijn redelijk samenhangend en dat is fijn. Elke aflevering laat een afzonderlijk avontuur zien, maar toch loopt er een rode draad door het seizoen, en alles komt samen in een heerlijke seizoensfinale.

Fielding is geknipt voor de rol van Dick Turpin

Wat helpt is het acteerwerk van Noel Fielding en de andere acteurs. Fielding is geknipt voor de rol als flamboyante, maar onhandige struikrover. Fielding draagt Turpins wens om een showfiguur te zijn heel goed uit, maar hetzelfde geldt voor zijn totale onkunde.

Ellie White (The Windsors) is ook erg goed als Dicks nummer twee Nell. Zij krijgt de iets serieuzere verhaallijnen, terwijl de andere handlangers Moose (Marc Wootton, Counterfeit Cat) en Honesty (Duayne Boachie, Hollyoaks) juist meer bedoeld zijn voor de wat plattere humor. Ook de bij- en gastrollen zijn van hoog niveau. Vooral Hugh Bonneville (Downton Abbey) en Connor Swindells (Sex Education) zijn leuk als respectievelijk een premiejager en een rivaliserende struikrover.

De flauwe humor uit The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin zal niet ieders smaak zijn, maar persoonlijk heb ik er erg van genoten. Het einde van het eerste seizoen laat nog meer dan genoeg ruimte open voor een eventueel vervolg. Nu is het hopen dat Apple TV+ Dick en zijn bende een tweede seizoen gunt.
Video on youtube
Volg The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin
Vorige aflevering
Turpin Time
Turpin Time
01x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (1)

avatar_Brad
20 apr 2024 20:56 -
Volledig mee eens. Fingers crossed voor een Season 2.
Reageer
The Completely Made-Up Adventures of Dick Turpin