The Catch

7.4 / 10
43 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Bo Verhoef geeft "The Catch - Eerste aflevering" een 6.5.
Geschreven door Bo Verhoef op 18 Mei 2016.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

The Catch - Eerste aflevering

In de televisiewereld is het belangrijk om op te vallen. Er zijn zoveel verschillende genres op het gebied van televisieseries en er zijn al zoveel verschillende verhaallijnen geweest in zoveel verschillende series. Ik verbaas me bij elke nieuwe serie altijd over de creativiteit van de schrijvers. Hoe is het mogelijk om elke keer weer iets nieuws of iets anders te verzinnen, met al die al bestaande verhaallijnen in je achterhoofd? Eén van de meest bekende serieschrijvers, althans voor mij, is Shonda Rhimes. Zij is de Amerikaanse schrijfster en producer die achter de series Grey’s Anatomy, Private Practice, Off the Map, Scandal en How to Get Away with Murder zit. Natuurlijk bijna allemaal succesvolle series, maar dat is nog niet alles. Ook heeft ze gewerkt aan enkele films, zoals Crossroads, The Princess Diaries 2 en Seattle Grace. Een topschrijfster en -producer dus!

Als grote fan van Shonda Rhimes moest ik natuurlijk ook haar nieuwste serie uitproberen; the Catch! De serie gaat over Alice Vaughan (The Killing ster Mireille Enos), een privédetective en beveiligingsexpert uit Los Angeles. Ze runt haar bedrijf, Anderson-Vaughan Investigations, samen met haar beste vriendin Valerie (Rose Rollins). Alice en haar bedrijf worden slachtoffer van een oplichter (Peter Krause, Parenthood). De oplichter, Mr. X, had het op haar persoonlijk en haar zakelijke cliënten gemunt en heeft zowel Alice als haar bedrijf opgelicht voor bij elkaar ongeveer 7 miljoen dollar. Alice is vastbesloten om alles op alles te zetten om Mr. X te vinden en haar geld terug te krijgen en wraak te nemen op deze Mr. X, terwijl hij gewoon doorgaat naar zijn volgende slachtoffer(s).

© ABC


De eerste aflevering vertelt dit verhaal in korte tijd. Je leert dan ook (bijna) alle personages die in de serie voorkomen in één aflevering kennen. Toch pakte de eerste aflevering me nog niet meteen. In de eerste paar minuten komt er al een snelle verrassing in de verhaallijn, die wat mij betreft nog wel even uitgesteld had mogen worden. Ik snap dat ze de kijker gelijk willen boeien, maar omdat de verrassing het fundament van de serie is, had ik het beter gevonden als ze nog even hadden gewacht en de spanning hadden opgebouwd. Nu gebeurt er heel veel in één aflevering en mist er spanning, wat voor mij één van de meest belangrijke dingen in een serie is. Daarnaast hebben ze zoveel dingen bedacht; privédetectives, beveiligingsexperts, oplichters, hackers, dat het onmogelijk is om alles perfect uit te werken. Hierdoor wordt alles een beetje rommelig en lijkt het een soort van slechte combinatie van series zoals Mr. Robot, White Collar en elke andere politieserie die je maar kan bedenken. Het is niet persé slecht, maar zo sterk als die andere series is het absoluut niet.

© ABC


The Catch is niet een slechte serie, maar echt goed is het ook nog niet. Omdat de eerste aflevering nog zo rommelig en zo snel is, geeft het de schrijvers de kans om nog alle kanten op te gaan, terwijl je als kijker eigenlijk te weinig echte informatie hebt om te beslissen of je het een leuke en goede serie vindt. Ik ben nu een paar afleveringen verder en ik ben wel iets meer geboeid dan na de eerste aflevering, maar ik ben dan ook niet goed in series naast me neer leggen. Als je van een rustige maar vermakelijke serie houdt die je af en toe er naast kan kijken als je echt niets meer te kijken hebt, dan is The Catch wel een uitkomst, maar Shonda Rhimes doet haar naam hier niet echt eer mee aan.
Volg The Catch
Vorige aflevering
The Mockingbird
The Mockingbird
02x10
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (2)

avatar_gumstarr
18 Mei 2016 21:57 -
Ik begrijp dat recenseren van eerste afleveringen nooit zo goed. Hoe vaak komt het wel niet voor dat een serie die geweldig begint uiteindelijk een enorme natte scheet blijkt te zijn en andersom? Kijk op z'n minst tot over de helft, voordat je er een mening over vormt. Of het moet zo genadeloos slecht zijn als Kimmy Schmidt, dan heb je eigenlijk aan de eerste vier minuten wel genoeg.
Reageer
avatar_Olga2000
19 Mei 2016 09:50 -
Ik ben niet mee eens. Ik zou eerste aflevering op zijn minst een 8 geven. Ik ben meteen in de serie gezogen en wilde verder kijken. Ik kon totaal niet bedenken hoe serie zich verder gaat ontwikkelen. Het is pilot gelukt om mij volledig te intrigeren, verrassen, overrompelen. Ik wacht nog steeds met ongeduld naar volgende aflevering, maar goed, wij hebben hier over pilot. Ik vond die echt sterk.
Reageer

Nieuwste recensies

The Beast Must Die - Seizoen 1

7

Nisser - Eerste aflevering

8.5

American Horror Stories - Seizoen 1

7

Eden - Miniserie (DVD)

7

Deceit - Seizoen 1

7.5

Marvel's Hawkeye - Eerste twee afleveringen

8
The Catch