The Boys

8.1 / 10
60 min
Superhelden
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Conan Miller geeft "The Boys - Seizoen 2" een 9.5.
Geschreven door Conan Miller op 16 Oktober 2020.
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

The Boys - Seizoen 2

Ik geef het toe: bij de eerste berichten over deze serie was ik niet direct enthousiast. Weer een cliché-serie over superhelden. Hoe overbodig wil je het hebben? Ik was namelijk een klein beetje klaar met de richting die veel series in het genre namen; een voorspelbaar script dat volgens een bekende formule braaf wordt uitgemolken tot te lage kijkcijfers er een einde aan maken. Nogal zonde van mijn tijd, dacht ik.

Na het zien van The Umbrella Academy had ik weer wat vertrouwen in het genre en gaf ik het eerste seizoen van The Boys toch ook nog maar een kans. Dat leverde een wilde achtbaanrit op die wat mij betreft nog wel even door mag gaan. Vanaf het eerste deel bleek deze serie namelijk geen moment saai of traag. Ik genoot van de wervelende combinatie van tegenstrijdige belangen, snoeiharde actie en uitzichtloze situaties. Als er al clichés in voorkomen hebben ze een cynisch karakter en ondersteunen ze het verhaal en de personages.

De leiding van Vought is meedogenloos wanneer het imago van deze helden in gevaar komt

Dit tweede seizoen borduurt verder op de uitzichtloze pogingen van een onorthodox groepje strijders om een einde te maken aan het gewetenloze Vought International en The Seven, een team van superhelden dat werkt voor Vought en vooral mag opdraven voor fotosessies en interviews. Aan echte misdaadbestrijding komen ze nauwelijks toe, al is dat zogenaamd wel hun voornaamste taak. In werkelijkheid draait alles om geld verdienen via een slimme marketingstrategie. De leiding van Vought is meedogenloos wanneer het imago van deze helden in gevaar komt, want ze verdienen goud aan de merchandise en promoties van hun melkkoeien.

Tot frustratie van Vought rommelt het al een tijdje binnen The Seven. Nadat zij in seizoen één in ongenade vielen, willen A-Train en The Deep dolgraag weer worden toegelaten worden tot The Seven. De komst van de onvoorspelbare en mysterieuze Stormfront gooit roet in het eten. Haar plannen zijn echter niet direct duidelijk. Ze gedraagt zich volkomen anders dan de brave en ogenschijnlijk onkreukbare andere leden en dat maakt Vought en Homelander behoorlijk nerveus.

Naast het gedoe binnen The Seven en het rebelse gedrag van Stormfront is de megalomane en fysiek onkwetsbare Homelander vooral druk bezig met de plotselinge komst van ‘superterroristen’. Hij vindt zichzelf de echte leider van Amerika, het laatste bolwerk van de vrije wereld. Als beschermer van Amerika en zijn eigen hypocriete belangen manipuleert en moord hij erop los. Zijn labiele gedrag wordt nog erger wanneer hij tegelijkertijd ook besluit om zich intensiever met de opvoeding van zijn zoontje te gaan bemoeien.

Het tegenwicht in de serie wordt gevormd door de undercover-strijders van de CIA, de ‘Boys’ uit de titel. De onstuitbare Butcher heeft zijn eigen redenen om z’n ‘Boys’ tot het uiterste te drijven in hun haast kansloze strijd tegen de machtige, misschien wel onverslaanbare superhelden. Dit seizoen wordt duidelijk waar zijn haat jegens The Seven en Homelander in het bijzonder vandaan komt. Kersvers lid van The Boys en antiheld Hugh Campbell probeert zijn relatie met The Seven-lid Starlight te herstellen, iets waarvoor hij het regelmatig zwaar te verduren krijgt met Butcher.

© Prime Video


Deze en andere verhaallijnen dansen voortdurend om elkaar heen en weven zich samen tot een van de meest originele series van het jaar. De kijkers zullen weinig moeite hebben om de motivaties van de verschillende personages te begrijpen, al zullen ze zeker twijfelen aan de methodes die daarbij worden gehanteerd. De rode draad van deze serie is duidelijk herkenbaar: overleven in een wereld waar het gevaar vrijwel alomtegenwoordig is. Hoe vecht je succesvol tegen halfgoden, zeker wanneer deze zonder ethische bezwaren moorden en onschuldige slachtoffers afdoen als bijzaak? En, niet onbelangrijk, hoe bewaar je zelf je menselijkheid in deze bloederige strijd?

Hoe bewaar je zelf je menselijkheid in deze bloederige strijd?

De schrijvers zijn erin geslaagd om in het tweede seizoen het verhaal te verdiepen zonder de voortgang van de gebeurtenissen stil te laten vallen. Vooral in dit seizoen wordt duidelijk dat The Boys vol zit met sterke en boeiende verhaallijnen. De acteurs zitten stevig in hun personage; nergens voelt het overdreven geacteerd. Ook de minder belangrijke personages hebben een plek in het verhaal die zij met stijl gestalte geven. Het verhaal van The Boys verdient naar mijn mening zeker nog een paar seizoenen. Dit seizoen krijgt van mij alvast een verdiende 9,5.
Video on youtube
Volg The Boys
Vorige aflevering
Herogasm
Herogasm
03x06
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_BlackBiker
16 okt 2020 18:18 -
Prima recensie op één ding na. Je bedoeld waarschijnlijk Stormfront in plaats van Shockwave? Shockwave komt alleen in cameos voor in deze serie als mogelijke opvolger van A-Train.
Stormfront daarentegen is zeer nadrukkelijk aanwezig en maakt het zelfs Homelander moeilijk en is een prachtige toevoeging, dit seizoen.
Verder helemaal eens met jouw mening over deze fantastische serie.
Reageer
avatar_Conanmiller
16 okt 2020 20:11
Hi BlackBiker, Ja, je hebt helemaal gelijk. Ik heb de beide personages lekker door elkaar gehaald. De bliksemschichten van Stormfront hadden mij blijkbaar even op het verkeerde been gezet. :-)

De fouten worden aangepast.
Reageer
avatar_Mandy1966
17 okt 2020 10:38
Ik heb het inmiddels aangepast.
Reageer
avatar_thales
19 okt 2020 14:37 -
Mooie recensie geschreven hoor, dank daarvoor. Vind de serie zelf overigens ook tof. Superhelden die alles behalve helden zijn .
Reageer
avatar_DAVE2804
17 apr 2021 17:51 -
Zojuist dit tweede seizoen afgesloten en ik kan het alleen maar eens zijn met jouw recensie. Seizoen 1 gaf ik al een 9, seizoen 2 zelfs een 9,5! Deze serie mag wat mij betreft nog wel een tijdje doorgaan, als ze tenminste dit hoge niveau kunnen blijven vasthouden.
Reageer
The Boys