The Book of Negroes

7.9 / 10
45 min
Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
anonymous geeft "The Book of Negroes - Seizoen 1 (DVD)" een 7.
Geschreven door anonymous op 20 november 2015.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

The Book of Negroes - Seizoen 1 (DVD)

Sommige dingen wil je het liefst vergeten. Het liefst wil je het volledig uitgummen, maar dat kan nu eenmaal niet want het is gebeurd. Slavernij behoort wat mij betreft tot een van die dingen. Het is eigenlijk moeilijk voor te stellen dat tot op de dag van vandaag mensenhandel nog bestaat. Voor de meest gluiperige mannetjes is vrouwenhandel behoorlijk lucratief. Ik heb altijd het idee dat deze mensen uit de baarmoeder van de duivel zijn gekropen. In The Book of Negroes zijn er heel wat mensen uit de baarmoeder van Satan gedonderd.

Deze serie vertelt het verhaal van Aminata Diallo. De jonge Aminata groeit met haar ouders en stam op in Guinnee. Net als haar moeder is het haar roeping om uiteindelijk vroedvrouw te worden. Tot die droom ruw verstoord wordt. Aminata moet met lede ogen toezien hoe haar ouders worden vermoord en zij wordt uiteindelijk gevangen genomen (net als velen van haar stam). Je kunt wel stellen dat deze mensen letterlijk in de hel terecht zijn gekomen. Hun bestemming: de Verenigde Staten waar zij door slavenhandelaren worden verkocht aan de hoogste bieder. Een moeilijk en pijnlijk leven begint voor Aminata. Verkrachting, mishandeling en andere verschrikkelijke dingen komen op haar pad. Aminata zweert ooit weer vrij te zijn en terug te keren naar haar moederland. Naar wat er nog over is van haar moederland.

Dit is een aanrader voor een ieder die geïnteresseerd is in deze zwarte bladzijden uit de geschiedenis.The Book of Negroes zal voor velen een moeilijke zit zijn, want dat is het ook. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lawrence Hill. Dit is natuurlijk geen aangename serie. Je doet niet je feestmuts op voordat je deze DVD erin steekt. Er gebeuren de nodige heftige dingen en het zou best kunnen dat je humeur er niet beter op wordt na het aanschouwen van dit seizoen. Al het menselijk leed en onrecht is misselijkmakend. Ik had deze serie niet met mijn moeder moeten zien, want die zou constant lopen schelden naar het televisiescherm. Toch is dit het type serie dat je gezien moet hebben. De serie is niet zo krachtig als Roots of films als The Color Purple en 12 Years a Slave, maar de blik op deze tijd is de moeite waard. Dit soort dingen hebben zich namelijk echt afgespeeld.

Ik stelde zo nu en dan wel vragen bij het opstandige gedrag van Aminata op sommige momenten. Dit speelde zich ver af voor Martin Luther King en de tijd van andere prominente zwarte-burgerrechtenactivisten. In opstand komen in deze tijd betekende dat je ten dode was opgeschreven. Een grote mond stond garant voor problemen. Wat dat betreft geloof ik het gedrag van Aminata in bepaalde situaties niet. Aunjanue Ellis (Quantico) doet het zeer verdienstelijk als Aminata, maar toch greep haar acteerwerk mij niet naar de keel. Net zoals The Book of Negroes mij niet stevig naar de keel greep, zoals wel gebeurde bij eerdergenoemde series/films. Ik heb hetzelfde verhaal indrukwekkender verteld zien worden. Toch is dit een aanrader voor een ieder die geïnteresseerd is in deze zwarte bladzijden uit de geschiedenis. De serie gaat over het geloof, vrijheid, liefde en over vechten voor waar je in gelooft. Ook in tijden wanneer vechten niet de beste optie is.
Volg The Book of Negroes
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
01x06
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Nieuwste recensies

The Sinner - Seizoen 3

7

Cursed (2020) - Seizoen 1

5.5

Baron Noir - Seizoen 2

7

Dead to Me - Seizoen 2

7.5

Babylon Berlin - Seizoen 3

8

Altered Carbon - Seizoen 2

8.5