The Book of Boba Fett

7.9 / 10
42 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6.5
Thomas ten Veldhuijs geeft "The Book of Boba Fett - Seizoen 1" een 6.5.
Geschreven door Thomas ten Veldhuijs op 26 februari 2022.
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

The Book of Boba Fett - Seizoen 1

The Book of Boba Fett is weinig verrassend en het voelt soms alsof het enkel ter ondersteuning van The Mandalorian dient. Wel een serie met goede actie, special effects en een flinke dosis nostalgie.

Bob Fett is een Star Wars personage dat ondanks de beperkte schermtijd in de films een flink aantal fans heeft. Als groot liefhebber van Star Wars was ik zelf ook erg enthousiast (en verrast) toen Boba Fett in het tweede seizoen van The Mandalorian opnieuw werd geïntroduceerd. In Return of the Jedi (Star Wars: Episode VI) leek het er namelijk op dat hij het niet zou hebben overleefd. Er zijn na Return of the Jedi echter verschillende verhalen uitgebracht, waaronder in boeken en strips, waaruit bleek dat hij toch nog in leven zou zijn. In die zin is het geen verrassing dat er uiteindelijk een serie is gekomen waarin dit populaire personage centraal staat. Toch lag de focus niet volledig op het titelkarakter in dit eerste seizoen van The Book of Boba Fett.

The Book of Boba Fett
© Disney+


Het eerste seizoen laat zien wat er is gebeurd vanaf het moment dat het erop leek dat Boba (Temuera Morrison: Frontier) zijn laatste adem had uitgeblazen, tot het moment waar waarschijnlijk het derde seizoen van de Mandalorian van start zal gaan. The Book of Boba Fett bestaat uit zeven afleveringen die ieder een looptijd hebben van tussen de 38 en 59 minuten. In de eerste afleveringen zie je door middel van flashbacks wat Boba allemaal voor de hernieuwde introductie in The Mandalorian heeft meegemaakt, waaronder - natuurlijk - hoe hij uit de Sarlacc Pit is gekomen. Die momenten worden afgewisseld met het heden waarin Boba de plek van Jabba de Hutt (en diens opvolger) heeft ingenomen.

De afleveringen met Boba waren ook meer voorspelbaar en leken soms een beetje op “fanfiction”.

Vervolgens wordt er een duidelijke link met The Mandalorian gelegd en lijkt het er bijna op dat Boba een beetje naar de achtergrond wordt geschoven. Er zijn namelijk twee aflevering waar hij (praktisch) niet in voorkomt en Mando (Pedro Pascal: Narcos) centraal staat. Voor een serie die over Boba Fett gaat, vond ik dat merkwaardig. Hieruit blijkt ook dat het eigenlijk een vereiste is om eerst The Mandalorian te kijken voordat je aan The Book of Boba Fett begint. De afleveringen zonder Boba vond ik misschien wel de beste afleveringen van de serie. De afleveringen met Boba waren ook meer voorspelbaar en leken soms een beetje op “fanfiction”. Misschien komt het titelkarakter wel het beste tot zijn recht in een bijrol.

De serie bevat, net als de andere Star Wars series, erg veel nostalgische elementen. Zo wordt er regelmatig verwezen naar the Galactic Empire, komen bekende personages, locaties, wezens, voertuigen en robots voorbij en speelt de serie zich voornamelijk af op de bekende planeet Tatooine. Dat laatste punt is natuurlijk leuk, maar gezien Star Wars niet vies is van het reizen naar andere planeten zou een andere planeet dan Tatooine ook wel eens verfrissend zijn. Hopelijk gaan ze in de aankomende Star Wars series, en dat zijn er veel, wat meer originele locaties bezoeken. Bij de eerstvolgende serie, Obi-Wan Kenobi, is dat waarschijnlijk niet het geval, en speelt Tatooine vrijwel zeker een (belangrijke) rol.

The Book of Boba Fett
© Disney+


De special effects, muziek en actie in The Book of Boba Fett zijn ook weer zoals je van een Star Wars productie kan verwachten. Die doen namelijk niet onder voor de films. Daarnaast zit de consistentie ook weer goed. Boba Fett wordt namelijk gespeeld door dezelfde acteur die zijn vader Jungo Fett speelde in Attack of the Clones (Star Wars: Episode II). Aangezien Boba een kloon is van Jungo, is dat naar mijn idee een goede keuze geweest.

The Book of Boba Fett is een vermakelijke serie, maar niet de meest verfrissende uit de Star Wars reeks. Alles speelt zich voornamelijk af op Tatooine en veel was voorspelbaar. Daarnaast leek de serie eerder een subplot van The Mandalorian. De afleveringen zonder Boba waren wel verfrissend en maakte de serie een stuk sterker, iets dat vreemd is voor een serie die juist moet gaan over Boba Fett. Wel was de actie, muziek, consistentie en natuurlijk de nostalgie van hoog niveau. Ook was het leuk om te zien dat een populair personage als Boba Fett een eigen serie heeft gekregen. Ik hoop dat er in de toekomst meerdere populaire Star Wars personages een eigen serie krijgen. Wellicht eentje over Darth Maul of misschien zelfs over Rey. Hoe dan ook, ik zal toch waarschijnlijk vrijwel alle Star Wars series blijven kijken.

Op basis van het bovenstaande geef ik The Book of Boba Fett een welverdiende 6,5.
Video on youtube
Volg The Book of Boba Fett
Vorige aflevering
Chapter 7: In the Name of Honor
Chapter 7: In the Name of Honor
01x07
Leuk?
7
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Book of Boba Fett