Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
6
Nienke de Boode geeft "The Blacklist: Redemption - Seizoen 1" een 6.
Geschreven door Nienke de Boode op 5 juli 2017.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

The Blacklist: Redemption - Seizoen 1

In mijn recensie over de eerste aflevering van deze serie uitte ik mijn twijfels over in hoeverre deze serie nodig was. Helaas zijn deze twijfels zeker niet weggenomen na het kijken van de rest van het seizoen. En gezien het feit dat de serie gecanceld is, moeten deze twijfels ook te zien zijn geweest in de kijkcijfers van de serie.

Voor de mensen die het verhaal nog niet kennen: Tom Keen uit The Blacklist gaat bij het bedrijf van zijn moeder, Scottie Hargrave, werken. Haar bedrijf is er eentje die allerlei blackops-achtige missies doet, vaak met veel actie en gevaar. Scottie weet echter niet dat Tom haar zoon is. Waarom niet? Nou, dat is weer omdat Toms vader zegt dat Toms moeder slechte bedoelingen heeft (in de trant van de wereld overnemen en zo).

In elke aflevering is er een zaak die het bedrijf van Scottie behandelt en daarnaast ontwikkelt de rode lijn van Toms familiedrama zich. In totaal zijn er acht afleveringen in de reeks verschenen, met aan het eind een soort conclusie die een aantal vragen beantwoordt. Echter niet alle, want er is wel zeker een cliffhanger, die we dus in elk geval niet beantwoord zullen zien worden in The Blacklist: Redemption. Hopelijk beantwoorden ze die wel in The Blacklist. Ik denk dat met iets van twee afleveringen de verhaallijn mooi afgerond kan worden en dat Tom dan weer kan terugkeren.

Want Tom was een van de weinige leuke dingen aan The Blacklist: Redemption. Famke Jansen werd er niet beter op door de afleveringen heen. Het verhaal werd mij aan het einde ook een beetje te sci-fi achtig. Ik heb op zich niks tegen sci-fi, maar liever niet in een serie waarin ik het niet verwacht. Ik noemde de vorige keer al wat onrealistische gadgets. Daar gaan ze dus zeker wel nog wat verder in naarmate het seizoen vordert. Wat mij betreft compleet onnodig.

The Blacklist: Redemption
© NBC


Iets wat wel positief was, was de relatieve onafhankelijkheid van The Blacklist. Dan kon ik lekker deze serie achter elkaar kijken en The Blacklist een andere keer. Dat vind ik persoonlijk fijner dan wanneer ik continu moet wisselen tussen series met allerlei cross-overs.

Maar dan komen we ook wel op een zeer puntje: deze serie komt verreweg niet in de buurt van The Blacklist. Het is te nep, te veel en gewoon niet goed genoeg. De acteurs overtuigen niet allemaal even goed in hun rol. De verhaallijnen zijn te nep en laten gaten open. Ze zijn te onrealistisch. Nu hoeft onrealistisch niet slecht te zijn als je nog een beetje kan overtuigen. The Blacklist slaagt daar veel beter in dan haar spin-off. Het is hier gewoon too much. Te veel actie, schieten, explosies, spionnen, gadgets, noem maar op. Ik denk dat bij deze serie less is more wel van toepassing was geweest.

En als je dat allemaal bij elkaar optelt dan kom je er eigenlijk op uit dat het gewoon niet goed genoeg was. In elk geval niet goed genoeg om je aan The Blacklist te kunnen meten, maar duidelijk ook niet goed genoeg om uitgezonden te kunnen blijven worden. Na acht afleveringen is de serie gecanceld.

Mijn eindoordeel is een 6, waarbij die 6 grotendeels is verdiend door Ryan Eggold en Edi Gathegi die Matias Solomon speelde. Zij maken de serie net dragelijk genoeg om te kijken zodat je het complete verhaal van het Blacklist universum kan volgen.
Volg The Blacklist: Redemption
Vorige aflevering
Whitehall: Conclusion (2)
Whitehall: Conclusion (2)
01x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Blacklist: Redemption