Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Peter Rotthier geeft "The Best Of - Eerste aflevering" een 8.
Geschreven door Peter Rotthier op 2 september 2021.
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

The Best Of - Eerste aflevering

Een ode aan een Vlaamse artiest door vijf collega's die een bewerking maken van de vijf populairste songs van de desbetreffende artiest.

Iedereen die van muziek houdt, kent natuurlijk De beste zangers van Nederland of Liefde voor Muziek. Het succes van deze muziekprogramma's brengen programmamakers op ideeën. The Best Of teert op hetzelfde idee van deze twee programma's. Maar in plaats van een aantal artiesten op locatie te sturen, die elk een nummer van één van de andere aanwezige artiesten op hun eigen manier coveren, draait The Best Of rond één artiest, die gecoverd wordt door vijf anderen.

De deelnemende zangers, zangeressen en bands hebben hier ook geen uitgebreide keuze wat nummers betreft. De Vlaamse kijker heeft namelijk een top vijf van de betreffende artiest samengesteld en alleen die vijf songs komen aan bod in het programma, beginnende met nummer vijf en eindigend met de nummer één. Locatie voor deze optredens is de Brusselse muziektempel AB waar het overgrote deel van de bevolkers van dit programma ooit wel eens op het podium gestaan heeft.

Naast de top vijf wordt er ook met de centrale artiest en zijn omgeving gepraat. Zo komen in de eerste aflevering, waar De Kreuners centraal staan, gepraat met enkele kinderen van de bandleden. De meest opmerkelijke passages in dit interview gedeelte zijn voor Walter Grootaerts dochter Layla, naar aanleiding van de voor haar gelijknamige song van De Kreuners. Ook actrice Chris Lomme mag haar bevindingen komen vertellen over het nummer Ik ben verliefd op Chris Lomme.

De eer om de eerste ode aan De Kreuners te presenteren was weggelegd voor André Hazes Jr. Hij maakte van Maak me Wakker een typische Hazes smartlap, die waarschijnlijk heel binnenkort de Nederlandse radiostations zal stalken. Persoonlijk de beste bewerking van deze eerste aflevering.

The Best Of is gewoon aangenaam luchtig tijdverdrijf aan elkaar gepraat door Ann Lemmens, waarbij je opmerkelijk versies te horen krijgt van overbekende hits van acht Vlaamse artiesten. Na De Kreuners volgen de komende weken nog Natalia, Urbanus, Dimitri Vegas, Axelle Red, De Mens, Raymond van het Groenewoud en Gorki.
Video on youtube
Volg The Best Of
Vorige aflevering
The Best Of Gorki
The Best Of Gorki
01x08
Leuk?
2
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Best Of