The Beast Must Die

6.9 / 10
60 min
Miniserie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Natasha Slagter geeft "The Beast Must Die - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Natasha Slagter op 3 december 2021.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

The Beast Must Die - Seizoen 1

Britse miniserie waarin de moeder van een overleden kind op zoek gaat naar de dader.

Het begin van The Beast Must Die is direct duidelijk. Een vrouw komt in beeld en zegt de volgende woorden: Ik ga iemand vermoorden. Ik weet niet hoe hij heet. Ik weet niet waar hij woont en ik heb geen idee hoe hij eruitziet maar ik zal hem vinden. En vermoorden.

Hiermee heb je direct de essentie van de hele vijfdelige miniserie. In Nederland is de serie trouwens uitgezonden in zes afleveringen. Het Britse misdaaddrama is gebaseerd op het boek van Cecil Day-Lewis (de vader van de acteur Daniel Day-Lewis).

Hoofdpersoon is Frances Cairnes, een onderwijzeres (Cush Jumbo, The Good Fight) die haar zoontje op het Isle of Wight bij een aanrijding heeft verloren. De dader is doorgereden en de politie lijkt niet echt hard naar hem gezocht te hebben.

The Beast Must Die
© AMC


Frances zegt haar baan op, verandert haar uiterlijk en vertrekt naar het eiland Wight, aan de zuidkust van Engeland. Daar papt ze aan met een familielid van de vermoedelijke dader, de schatrijke zakenman George Rattery (Jared Harris, Chernobyl). George denkt onaantastbaar te zijn. Door zich als schrijfster uit te geven weet Frances diens landgoed en gezin binnen te dringen. Helemaal geloofwaardig is dit niet. Het gaat allemaal net iets te makkelijk. Maar kan Frances haar voornemen uitvoeren en voor eigen rechter spelen?

Ondertussen wordt de met een trauma kampende agent Nigel Strangeways (Billy Howle, MotherFatherSon) gestationeerd op Wight. Ook hij is op zoek naar de dader van het ongeluk. Het subplot van de oorzaak van het trauma komt, in mijn ogen, minder goed uit de verf.

Het acteerniveau van de drie hoofdpersonen is prima voor mekaar. Vooral Jared speelt erg goed. Je krijgt ook als kijker een hekel aan hem. De serie laat mooie beelden zien van het eiland Wight, waar de serie daadwerkelijk is opgenomen.

Sla de titelsong over! Wat een gejank!

Al met al, is The Beast Must Die best een onderhoudende serie met een duidelijk Britse signatuur. Maar is het een aangrijpend, spannend drama over rouwverwerking? Of een ordinaire wraakactie? Of misschien een combinatie van de twee? Vanaf de tweede aflevering wordt de spanning opgebouwd en wordt toegewerkt naar een duidelijk einde. Liefhebbers van Britse misdaadminiseries zoals The Bay (2019) zullen deze serie ook kunnen waarderen.
Video on youtube
Volg The Beast Must Die
Vorige aflevering
Episode 5
Episode 5
01x05
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Beast Must Die