The Bay (2019)

7.5 / 10
45 min
Misdaad
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7
Natasha Slagter geeft "The Bay (2019) - Seizoen 1" een 7.
Geschreven door Natasha Slagter op 24 januari 2020.
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

The Bay (2019) - Seizoen 1

Voor degenen die een mini-serie heerlijk vinden als tussendoortje, is de Britse serie The Bay (2019) een prima keuze. Met zes afleveringen van een uur krijg je een mooi afgerond verhaal. De serie is vergelijkbaar met Broadchurch.

© ITV


Deze misdaadserie gaat over de verdwijning van de tweeling Holly en Dylan Meredith. Hoofdpersoon is Detective Sergeant Lisa Armstrong (Morven Christie, Grantchester). Lisa is de familieagent voor de familie Meredith samen met de beginnende D.C Ahmed ‘Med’ Kharim. Deze moet het vak nog leren en dat gaat met vallen en opstaan gedurende de hele serie. Als het duo voor de eerste keer naar de familie gaat, realiseert Lisa zich dat ze een bepaalde gebeurtenis geheim moet houden. Dit geheim blijft als een zwaard van Damocles boven haar hoofd hangen en kan haar haar baan kosten.

Naast het onderzoek besteedt de serie ook veel aandacht aan het persoonlijke leven van Lisa. Ze is een alleenstaande moeder van twee kinderen maar verslingerd aan haar baan als rechercheur. Hierdoor heeft ze niet altijd genoeg tijd voor de pubers die beiden hun eigen problemen hebben. Gelukkig is haar moeder er nog die de pubers nog een beetje in de gaten houdt. Maar gaat dit goed als oma wil intrekken bij haar nieuwe vriend?

[image-120820]

De serie is een klassieke whodunit. Het verhaal speelt zich af in Morecambe Bay, een plaats aan de Britse westkust. Roddels en verdachtmakingen verspreiden zich al snel in dit ons-kent-ons dorp. Veel bewoners van het dorp worden betrokken bij het onderzoek, als getuige of verdachte.

Het verhaal is realistisch. Op fora werd er nogal gemopperd over het Engels accent maar zelf had ik hier geen last van. De personages zijn herkenbaar en de serie heeft genoeg spanning en drama. Niet spectaculair maar een gedegen Britse detective, welke je in een regenachtig weekend heerlijk kan bingewatchen. In 2020 komt er een tweede seizoen.
Volg The Bay (2019)
Vorige aflevering
Episode 6
Episode 6
03x06
Leuk?
4
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Bay (2019)