Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Dafne Keen gecast in nieuwe Star Wars-serie The Acolyte

Disney+ heeft verschillende aankomende Star Wars-series in verschillende ontwikkelingsstadia, en de meest veelbelovende Star Wars-serie is nu nog spannender geworden.

The Acolyte, de meest opwindende aankomende televisieserie van Star Wars, heeft naar verluidt een nieuw castlid verwelkomd: Dafne Keen (His Dark Materials). Hoewel The Acolyte voor het eerst werd aangekondigd in december 2020, is er niet veel onthuld over de serie, behalve dat deze zal plaatsvinden in de laatste jaren van de Hoge Republiek. Vergeleken met Andor, dat ook in december 2020 werd aangekondigd en momenteel wordt uitgezonden, lijkt The Acolyte zich veel langzamer te ontwikkelen, hoewel recente casting-mededelingen zoals die van Keen suggereren dat de High Republic Star Wars-serie binnenkort zou kunnen beginnen met filmen.



Keen (foto) heeft His Dark Materials geleid als Lyra, wat betekent dat de 'fantasy ontmoet sci-fi'-benadering van Star Wars niets nieuws is voor de actrice. Met zo weinig updates over The Acolyte, zijn veelbelovende mededelingen wat betreft casting het op één na beste nieuws.

De eerste grote update over The Acolyte was de onthulling dat Amandla Stenberg, die in Netflix' gelimiteerde serie The Eddy te zien was, de hoofdrol zou spelen in de serie. Jodie Turner-Smith, bekend van TNT's The Last Ship en de SyFy horror science fiction-serie Nightflyers, gebaseerd op het werk van schrijver George R.R. Martin, was ook een van de eerste acteurs die zich bij de cast van The Acolyte voegde.

Meer recentelijk hebben Many Jacinto (The Good Place), Lee Jung-jae (Squid Game) en Charlie Bennett (Russian Doll) zich ook bij de cast van The Acolyte gevoegd. Op dit moment zijn er nog geen The Acolyte-personages onthuld, hoewel verwacht wordt dat de meeste originele Star Wars-personages zullen zijn. Zo'n geïnspireerde, diverse cast van opkomende acteurs die onlangs in hitseries hebben gespeeld, maakt The Acolyte tot een van de meest interessante Star Wars-projecten in jaren.

Gezien het feit dat de meeste Disney+ Star Wars-series zich afspelen in bekende periodes, dat wil zeggen de Age of the Empire-tijdlijn of die van ná Return of the Jedi, is het feit dat The Acolyte 100 jaar vóór de gebeurtenissen van Star Wars: Episode I – The Phantom Menace plaatsvindt behoorlijk spannend te noemen. Meer dan een tijdlijnprobleem zijn de Star Wars-series op Disney+ allemaal thematisch verbonden met de Star Wars-prequels en Clone Wars of de originele trilogie. Er wordt niet echt iets nieuws gedaan in de televisieseries van Star Wars, behalve misschien voor de niet-canon anthologiereeks Star Wars: Visions. Daarom is The Acolyte zo belangrijk voor Star Wars.

The High Republic en de mysteries van de duistere kant van de Force vóór de gebeurtenissen van The Phantom Menace zijn elementen die Star Wars-romans en stripboeken al op een bepaald niveau hebben verkend. Als het echter om films en series gaat, dan was het verste ooit terug in de tijdlijn binnen Star Wars Tales of the Jedi's "Justice", die ongeveer twee decennia vóór The Phantom Menace plaatsvond. Van de unieke tijdlijn tot de geïnspireerde cast, het is veilig om te zeggen dat The Acolyte de meest veelbelovende aankomende show van Star Wars is.
Vorige aflevering
Geen aflevering gevonden, serie moet nog beginnen
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
The Acolyte