That ’90s Show

7.3 / 10
22 min
Comedy
Volg deze serie
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
7.5
Wichita van Rijkom geeft "That ’90s Show - Eerste aflevering" een 7.5.
Geschreven door Wichita van Rijkom op 22 januari 2023.
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

That ’90s Show - Eerste aflevering

Het is een trend van de laatste jaren. Oude series die nieuw leven in worden geblazen. Na Full House en Dexter is het nu de beurt aan That '70s Show voor een vervolg genaamd That ’90s Show.

Van 1998 tot halverwege 2006 was That '70s Show een wereldwijd begrip. In deze comedyserie werd een groep tieners uit Wisconsin gevolgd. De serie ging over het leven in de jaren 70 en speelde zich (groten)deels af in de kelder van de familie Forman. Al jarenlang gaan er geruchten over een vervolg en nu is deze dan eindelijk hier. Op 19 januari 2023 verschenen de eerste tien afleveringen van That ’90s Show op Netflix. In deze nieuwe serie die zich, zoals de naam al doet vermoeden, in de jaren 90 afspeelt zien we hoe het met de (klein)kinderen van de hoofdpersonen uit That '70s Show gaat.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo enthousiast was toen ik hoorde dat de oude cast maar kleine rollen zou spelen in dit vervolg.

Kijkers van That '70s Show belanden in een warm bad tijdens de eerste aflevering van That ’90s Show. Net zoals in de originele serie speelt het verhaal zich weer grotendeels af bij de familie Forman. Red (Kurtwood Smith, Resurrection) en Kitty Forman (Debra Jo Rupp, Better with You) wonen ondertussen alleen in hun zo bekende huisje in Point Place, als zoon Eric (Topher Grace, Home Economics) samen met zijn gezin uit Chicago op bezoek komt. Inmiddels zijn hij en Donna (Laura Prepon, Orange Is the New Black) ouders geworden van Leia (Callie Haverda), een tienermeisje dat duidelijk een mix is van haar ouders en maar moeilijk haar plek kan vinden.

Een herkenbaar iets uit That '70s Show is de begintune waarbij de karakters luidkeels meezingen met een nummer van Cheap Trick. Helaas is bij deze spin-off gekozen om niet een soortgelijke tune te maken. Alleen de welbekende “Hello Wisconsin!” is nog te horen, ditmaal uitgesproken door één van de tieners uit That ’90s Show. Toch is er wel nog veel herkenbaar voor fans van de oorspronkelijke serie. Zo zijn de gekke filmpjes tussen de scènes door nog steeds te zien en is de oude vertrouwde lachband goed te horen. Ook de watertoren is weer van de partij en voor de oplettende kijker zit er zelfs een kleine easter egg verscholen in de scènes met deze iconische achtergrond.

That ’90s Show
© Netflix


Hoewel That ’90s Show zich focust op de kinderen van…, was ik blij verrast te zien dat er toch veel aandacht was voor de originele cast. Zo zien we Eric en Donna echt als ouders en is het duidelijk dat Red en Kitty de show dragen als anker tussen de oude en nieuwe karakters. Leia ontmoet al gauw overbuurmeisje Gwen (Ashley Aufderheide) en krijgt door vriendschap met haar te sluiten haar complete vriendengroep er gratis bij. De tieners gaan verder waar hun ouders in het verleden zijn gebleven en belanden in situaties die we kennen uit That '70s Show.

Niet alleen de familie Forman komt terug voor deze eerste aflevering. De familie Kelso is ook van de partij. Zo zien we een korte, grappige scène tussen Michael (Ashton Kutcher, Two and a Half Men) en Jackie (Mila Kunis, Family Guy), die in het echte leven natuurlijk eveneens een stel zijn. In de voorstukjes van de rest van het seizoen is te zien dat er nog veel meer oude bekende langs zullen komen en bijna de gehele cast van de originele serie lijkt mee te werken aan dit vervolg. Ik heb begrepen dat er iedere aflevering een aantal mensen terugkomen om zo het hele seizoen interessant te maken voor fans van de originele cast.

Voor mijn gevoel is That ’90s Show wel echt gemaakt voor de fans van That 70’s Show.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo enthousiast was toen ik hoorde dat de oude cast maar kleine rollen zou spelen in dit vervolg. Hoewel ik begrijp dat het om de nieuwe generatie draait had ik graag een grotere, vaste rol voor de ouders van hen gezien. In de trailer spraken alle beelden met de jongere castleden mij niet zo aan. Ik ging daarom met niet al te hoge verwachtingen de eerste aflevering in. Gelukkig had ik na het zien van de eerste 30 minuten een veel positiever beeld. Hoewel ik alleen echt hardop om de scènes van de oorspronkelijke castleden heb moeten lachen was de kwaliteit in z’n geheel van een goed niveau.

That 70’s Show is een springplank geweest voor verschillende grote acteurs en actrices. Naast de al eerdergenoemde namen was het voor bijvoorbeeld Wilmer Valderrama immers ook zijn doorbraakrol. Of That ’90s Show hetzelfde talent aan jonge acteurs heeft is afwachten. Hetzelfde geldt voor het neerzetten van de jaren 90. Of dit net zo overtuigend wordt gedaan als de jaren 70 destijds valt nog te bezien. Maar het begin viel zeker niet tegen. Voor mijn gevoel is That ’90s Show wel echt gemaakt voor de fans van That '70s Show. Kijkers die de voorganger niet gezien hebben kunnen zeker plezier beleven aan de serie, maar om alle grappen goed te kunnen begrijpen is het wel fijn om de oorspronkelijke serie goed te kennen.

That ’90s Show
© Netflix
Video on youtube
Volg That ’90s Show
Vorige aflevering
Kids in America
Kids in America
01x10
Leuk?
6
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
That ’90s Show