Terra Nova

7.6 / 10
43 min
Sciencefiction
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
Jos Herbrink geeft "Terra Nova - Seizoen 1" een 0.
Geschreven door Jos Herbrink op 5 november 2012.
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Terra Nova - Seizoen 1

Het eerste seizoen van Terra Nova is onlangs ten einde gelopen. Onze goede vrienden van FOX zijn op dit moment druk bezig met besluiten of er een tweede seizoen aangekocht moet worden. Tijd voor ons om de zaken ook even op een rijtje te zetten.

Terra Nova was een serie die nog voor de eerste aflevering al hoge verwachtingen had gezaaid. Een serie die mede-geproduceerd is door Steven Spielberg, dus werd het publiek mooie beloftes gedaan van een baanbrekend serie met special effects en verhaallijnen met plotwendingen zoals we die nog nooit eerder op TV hadden gezien.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Terra Nova heeft die verwachtingen niet waar gemaakt. De verhaallijn is lang niet zo spectaculair als beloofd. De serie start met de verhaallijn van de familie Shannon, die uit het jaar 2149 mag verhuizen naar Terra Nova, een nederzetting op de prehistorische aarde van 85 miljoen jaar geleden. Als nieuwe inwoners van de nederzetting komen ze er al snel achter dat het leven in Terra Nova niet zo makkelijk is.

Naast de standaard moeilijkheidjes, zoals het moeite hebben met inburgeren en opstandige kinderen die het lastig hebben met de verhuizing zijn er ook nog de wat minder standaard problemen. Zoals een groep met rebelse ex-bewoners van Terra Nova die de Sixers worden genoemd en, niet te vergeten, regelmatige bezoekjes van dinosauriërs.

Naarmate de serie in afleveringen vordert komen we er snel achter dat er meer speelt. De Sixers staan lijnrecht tegenover Nathaniel Taylor, de leider van Terra Nova, en zijn kornuiten. Zij zijn gebrand op de bescherming van deze nieuwe wereld terwijl de Sixers een compleet ander plan lijken te hebben met Terra Nova.

Het is duidelijk dat de schrijvers erg hun best hebben om er een spannend verhaal met mysterieuze wendingen van te maken, maar in de praktijk blijkt dat iedereen die een beetje actief series of films kijkt al vrij snel doorheeft hoe de vork in de steel zit.

Kortom: Terra Nova is compleet verslavend. Wat? Ja! Verslavend. Een prachtig voorbeeld van een serie die niet origineel of vernieuwd hoeft te zijn om toch een toppertje te kunnen worden. Nee, het heeft geen ontknoping waarvan je stijl achter over slaat en je zult niet hele weken in spanning afwachten op het volgende puzzelstukje. Maar toch zit je elke week op het puntje van je stoel te kijken.

Terra Nova is 100% family entertainment. Een serie die uit elkaar ploft met actie die geschikt is voor het hele gezin en vol zit met foute grapjes en one liners waar je keihard om moet lachen. Terra Nova is een serie die heel natuurlijk vloeit, waar je zonder problemen instapt. Een soort wekelijks achtbaanritje.

Je zult met sommige acteurs wel even geduld moeten hebben. Sommige hebben een paar afleveringen nodig voordat ze een beetje in de rol groeien. Een goed voorbeeld is hoofdpersoon Jim Shannon, gespeeld door Jason O’Mara. Hij heeft even nodig, maar als hij eenmaal op gang is blijkt hij een ontzettend fijne acteur te zijn die zijn rol met heel veel plezier neerzet. Een goed voorbeeld van iemand die geen tijd nodig heeft om in zijn rol te komen is Stephen Lang, die Nathaniel Taylor speelt. De man trekt de serie zo’n beetje in z’n eentje over de finish. Helemaal de eerste paar afleveringen.

Dus het advies luidt als volgt: als je op zoek bent naar een baanbrekende serie waarvan je wekelijks stijl achter overslaat laat deze serie dan lekker links liggen. Dan is de kans namelijk groot dat je teleurgesteld zult zijn. Zoek je een serie waarbij je je verstand even heerlijk op 0 kunt zetten en gewoon 40 minuten aan een stuk kunt genieten? Kijk Terra Nova dan zo snel mogelijk. Je kan niet anders dan je 100% vermaken met deze serie.

En FOX, doe ons een lol: verlengen met die handel!
Volg Terra Nova
Vorige aflevering
Occupation / Resistance
Occupation / Resistance
01x11
Leuk?
3
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

John Doe
Arthur (gast)
11 jan 2012 08:10 -
Een gave serie, de cliffhanger van serie 1 doet mij uitkijken naar serie 2. Niet zo ingewikkeld als LOST maar ik vind de inhoud erg vermakelijk en intressant. Ik kijk iedere keer uit naar de volgende week, een nieuwe aflevering..
Reageer
avatar_Bas115
13 jan 2012 17:14 -
Zeker een leuke serie waar bij je je verstand lekker 0 kunt zetten! Ik had er alleen ook meer van verwacht. Hoop zeker wel op een tweeden seizoen van deze serie.
Reageer
avatar_JessicaD
14 jul 2012 23:53 -
Heeft het nut aan de serie te beginnen gezien er geen tweede seizoen komt? Ben wel vaker aan een serie begonnen en die had dan een ontzettend open einde maar geen 2e seizoen. Dat is dan altijd een beetje jammer. Wie kan mij dat vertellen?
Reageer
avatar_anonymous
12 dec 2012 11:33 -
Ja ik was daar ook benieuwd naar Jessica, maar gezien de reactie van Arthur denk ik dat we hem beter kunnen laten..
Reageer
avatar_JessicaD
12 dec 2012 11:38 -
@rubenbannet: Ik heb de serie afgelopen zomer toch nog gezien. Erg goede serie! En hoewel er wel een mogelijkheid was in de laatste aflevering waarmee naar een tweede seizoen gegaan kon worden, is het nog wel goed genoeg afgesloten om de serie wel te gaan kijken ;-).
Reageer

Nieuwste recensies

Yasuke - Seizoen 1

5

The Comey Rule - Seizoen 1

8.5

The Republic of Sarah - Eerste aflevering

6.5

The Underground Railroad - Seizoen 1

9

Mare of Easttown - Seizoen 1

9

Marvel's Loki - Eerste aflevering

8.5