Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9.5
Jessica Dillema geeft "Teen Wolf - Seizoen 3 (Eerste deel)" een 9.5.
Geschreven door Jessica Dillema op 23 augustus 2013.
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Teen Wolf - Seizoen 3 (Eerste deel)

Teen Wolf is wat mij betreft nog steeds een ondergewaardeerde serie die een groter platform verdiend dan MTV. Aan de andere kant, als een grote zender zoals ABC of The CW de serie uit zou zenden zou de concurrentie groter zijn omdat daar al zoveel kwaliteitsseries uitgezonden worden en is de kans groter dat de serie vroegtijdig gecanceld zou worden. Er zijn namelijk zoveel goede series op dat soort zenders geweest en veel daarvan delfden het onderspit. Wat dat betreft zit Teen Wolf dus eigenlijk wel goed bij MTV. Teen Wolf heeft de kans gekregen om te groeien. Het tweede seizoen was een enorm succes en daaropvolgend kreeg de serie niet alleen een derde seizoen, het kreeg ook nog eens dubbel zoveel afleveringen.

Laten we eerst eens kijken naar waar we zijn geëindigd met seizoen twee. De seizoensfinale was geweldig. De dierenarts leek nog meer geheimen te hebben, Gerard verdween mysterieus, Allison maakte het uit met Scott, een roedel Alpha’s was al in Beacon Hills en leek Erica en Boyd te hebben onderschept en bovenal veranderde Jackson in een echte weerwolf. En niet zomaar een weerwolf, maar een weerwolf met blauwe ogen. Fora werden na de finale overspoeld met vragen over deze blauwe ogen. Wat zouden ze betekenen? Ik was een grote fan van Jackson en vond het dan ook spijtig om te horen dat hij ging stoppen met Teen Wolf. Natuurlijk kunnen we hem nog zien in Arrow en dat is ook een hele leuke serie en daar zal hij in het tweede seizoen ook een grotere rol gaan spelen, maar hij hoorde echt bij Teen Wolf en hij wordt gemist. Jammer was wel dat hij er op een hele makkelijke manier uitgeschreven werd. Sommigen hadden zelfs het stukje gemist waarin Lydia en Allison kort benoemden waarom Jackson niet meer in Beacon Hills is.

Seizoen drie begint vier maanden na de gebeurtenissen in de finale van seizoen twee en start met Isaac die door een onbekende vrouw wordt gered van een Alpha tweeling. Daarmee worden meteen de eerste twee nieuwe personages geïntroduceerd. De Alpha tweeling bestaat uit Ethan en Aiden (Charlie en Max Carver, Desperate Housewives). Hoewel ik de tweeling in het begin niet een geweldige toevoeging vond, ben ik ze met de aflevering leuker gaan vinden en ben ik nu erg blij met deze twee personages. En minder geweldige toevoeging vind ik Kali (Felisha Terrell, Days of Our Lives), de Alpha die altijd op blote voeten loopt. Als laatste is er nog Ennis (Brian Patrick Wade), die op zijn eigen manier een rol speelt in een flashback aflevering, maar verder vond ik hem niet echt interessant. Allen behoren zij tot The Alpha Pack.

Normaal gesproken zijn Alpha’s altijd de leiders van een roedel, maar in dit geval bestaat de gehele roedel uit Alpha’s. Ondanks dat hebben zij ook een leider, en dat is Deucalion (Gideon Emery). In de volgende quote ligt Deucalion zelf toe wat voor Alpha hij is: “I am the Alpha of Alphas. I am the apex of apex predators! I am Death, destroyer of worlds! I am the Demon-Wolf!” Wederom een leuke toevoeging aan de serie. De acteur speelt zijn rol goed en het personage is zo neergezet dat de personages bang voor hem zijn, maar hij ook ontzettend droge humor heeft waar je als kijker enorm om moet lachen. Wat dat betreft doet hij mij denken aan Peter Hale, die ook een grotere rol heeft dit seizoen en dezelfde soort humor heeft. Naast de verhaallijn over het dreigende Alpha Pack is er nog een tweede verhaallijn die door het eerste deel van dit derde seizoen loopt. Echter is het waarschijnlijk leuker om die verhaallijnen en bijbehorende personages zelf te ontdekken tijdens het kijken.

Seizoen drie speelt in dit eerste deel al meteen in op vragen die voortkwamen uit de finale van seizoen twee. We zien het lot van Erica en Boyd. In een flashback aflevering komen we erachter wat de blauwe ogen betekenen, en wie nog meer blauwe ogen hebben. Dan is er nog Gerard en wat er met hem is gebeurd nadat hij mysterieus verdween en ook wordt de rol van Dr. Deaton en Marin Morrell duidelijker. Zoals altijd is de finale, in dit geval mid-season finale, weer ontzettend spannend en hebben ze zich tijdens dit eerste deel van seizoen drie weer overtroffen. Elke aflevering is spannend en ze hebben niet geschuwd om personages uit de serie te schrijven.

Wat wel jammer was, is dat ze Stiles en Derek minder scènes hebben gegeven, waardoor het personage Derek in de loop van het seizoen minder interessant werd om naar te kijken. Natuurlijk zijn sommige dingen ook wel weer voorspelbaar en sommige special effects niet altijd even geweldig, maar de (meeste) personages en de verhaallijnen zijn wederom weer super. Er valt nog zoveel meer te vertellen over seizoen 3a en de personages die een grotere rol gaan spelen of terugkomen, maar mijn recensie wordt eigenlijk al wat te lang en er moet voor jullie ook nog wat te ontdekken overblijven. Laat ik deze recensie afsluiten door te zeggen dat ik ontzettend uitkijk naar seizoen 3b! Is het al 6 januari 2014?
Volg Teen Wolf
Vorige aflevering
The Wolves of War
The Wolves of War
06x20
Leuk?
0
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_anonymous
04 sep 2013 13:45 -
Het is een leuk serie maar een 9,5 is toch iets te veel als je het mij vraagt. Teen Wolf is helaas vaak voorspelbaar hoewel het derde seizoen mij toch enig sinds wist te verrassen. Er word niet bijzonder goed geacteerd maar het is wel een heerlijke serie om weg te kijken. Zoek je een leuke serie die niet al te moeilijk is om te begrijpen dan heb je hier wel een goede.
Reageer
avatar_JanWillemK
05 sep 2013 10:21 -
'Sommigen hadden zelfs het stukje gemist waarin Lydia en Allison kort benoemden waarom Jackson niet meer in Beacon Hills is.'
Doel je daarmee op mij? :P

Ik ben het met je eens dat het jammer is dat bijv. Stiles minder te zien was. Ik persoonlijk vindt het best belangrijk dat er humor in een serie moet voorkomen. Ook al is het een drama / actie / thriller serie.
Met Stiles heb je dat gegarandeerd.

Uitstekende recensie!
Reageer
avatar_JessicaD
05 sep 2013 12:25 -
@Dubst3p: Dankjewel!

En doelde niet specifiek op jou hoor, haha :p, de helft van de kijkers had het niet door. Fora stonden er vol mee, vandaar dat ik het opgenomen heb in mijn recensie.

En idd, als iemand niet uit de serie geschreven mag worden is het Stiles, gegarandeerd humor =).
Reageer
avatar_anonymous
11 nov 2013 22:52 -
Beste mensen,
Echt een top recensie!
Ik ben zelf er dol op teen wolf en sinds ik de serie ontdekt had, heb ik in 1 week alle drie de seizoenen (seizoen 1-3a) gekeken. :p
Straks in januari komt deel 3b uit als ik het goed zeg, en mijn vraag was, komt dat seizoen dan gewoon op tv, (mtv) in Nederland, of moet je de serie op een andere manier kijken? Als het niet op tv is, wanneer zouden wij Nederlanders dan ongeveer de afleveringen kunnen kijken? Ik kan echt niet wachten!
Groetjes
Reageer
avatar_JessicaD
18 jun 2014 21:41 -
Volgende week begint seizoen 4 =). Jammer dat het nog niet op de Nederlandse televisie te zien is, maar gelukkig zijn de eerste 3 seizoenen (tot de mid-season finale van seizoen 3) te zien op Netflix =).
Reageer
Teen Wolf