Tales of the Walking Dead

-
42 min
Anthologie
Volg deze serie
Leuk?
4
3
Bekijk stemmen

Tales of the Walking Dead anthology spin-off serie krijgt groen licht van AMC

AMC breidt het The Walking Dead-universum verder uit met Tales of the Walking Dead , een nieuwe episodische spin-off anthologieserie voor AMC en AMC+.

Elke afzonderlijke aflevering van een uur van Tales of the Walking Dead zal zich richten op zowel nieuwe als gevestigde personages uit de wereld van de originele serie, die zal eindigen met het huidige elfde seizoen.

The Walking Dead en Fear The Walking Dead schrijver-producent Channing Powell zal Tales showrunnen, in nauwe samenwerking met Scott M. Gimple, chief content officer van het Walking Dead Universe. Een eerste seizoen van zes afleveringen zal naar verwachting begin volgend jaar in productie gaan en volgende zomer in première gaan op AMC+ en AMC.

"The Walking Dead is een serie die televisiegeschiedenis heeft geschreven en een leger van gepassioneerde en zeer betrokken fans heeft aangetrokken", zegt Dan McDermott, president van de originele programmering van AMC Networks en AMC Studios. “We zien zoveel potentieel voor een breed scala aan rijke en meeslepende verhalen in deze wereld, en het episodische anthologieformaat van Tales of the Walking Dead geeft ons de flexibiliteit om bestaande fans te vermaken en biedt ook een toegangspunt voor nieuwe kijkers, vooral op streamingplatforms. We hebben de aantrekkingskracht van dit format gezien in televisieklassiekers als The Twilight Zone (1985) en, meer recentelijk, Black Mirror, en zijn verheugd om op deze nieuwe manier met fans in contact te komen, tegen de achtergrond van deze zeer unieke en boeiende wereld.”

Gimple zei: "Deze serie draait, meer dan alle andere in The Walking Dead Universe, op nieuwe stemmen, perspectieven en ideeën - en brengt verhalen tot leven die we nog nooit eerder hebben verteld," zei Gimple. "Ik vind het geweldig om de consigliere van Channing te zijn en op elke mogelijke manier te helpen om die nieuwe visies waar te maken voor de beste fans op tv."

Powell voegde toe: “Ik begon als een fan van The Walking Dead en ben geëindigd als een showrunner van wat hopelijk één van de meest unieke spin-offs zal zijn. Het is te gek en ik ben AMC en Scott zo dankbaar voor hun steun aan mij en mijn schrijvers terwijl we duwden, trokken en prikten aan de grenzen van dit universum om je iets nieuws en onverwachts te brengen, terwijl je hopelijk nog steeds neigt naar waar het kernpubliek zo van hield in de vlaggenschipserie.”

Vlagenschipserie The Walking Dead gaat op 20 februari weer van start met de tweede helft van het elfde en laatste seizoen. De eerste spin-off in TWD Universe, Fear The Walking Dead, zendt momenteel zijn zevende seizoen uit, en de meest recente spin-off The Walking Dead: World Beyond zendt zijn tweede seizoen uit. Een door Norman Reedus en Melissa McBride geleide spin-off is ook zo goed als in de maak."
Vorige aflevering
Dead in the Water
Dead in the Water
00x08
Leuk?
4
3
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_E71
14 okt 2021 22:03 -
Godallemachtig, nog een spin-off.
Reageer
avatar_BlackBiker
15 okt 2021 10:51
Ja, en dan al die wollige marketing taal die wordt uitgekraamd om maar vooral te benadrukken hoe uniek deze nieuwe serie weer wordt. De melkkoe is nog lang niet leeg. En dat terwijl TWD na het eerste Darabonte seizoen eigenlijk zijn echte kracht al had verloren.
Reageer
avatar_E71
18 okt 2021 20:56
Ja seizoen 1 was het beste. Maar ik moest en zou het vervolgens af zien. Ik waagde me nog heel even aan FTWD maar daar was ik snel klaar mee. Nu eindelijk het laatste TWD seizoen, en dan ben ik klaar met die zombies. Ik begin nergens meer aan!
Reageer