Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
5
Emile Goessens geeft "Taken (2017) - Eerste aflevering" een 5.
Geschreven door Emile Goessens op 8 april 2017.
Leuk?
5
1
Bekijk stemmen

Taken (2017) - Eerste aflevering

“I don't know who you are. I don't know what you want. If you are looking for ransom, I can tell you I don't have money. But what I do have are a very particular set of skills, skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you let my daughter go now, that'll be the end of it. I will not look for you, I will not pursue you. But if you don't, I will look for you, I will find you, and I will kill you.”

Dit zijn de welbekende woorden uit de film Taken, die in 2008 het levenslicht zag. De film was een enorm succes en er volgden nog twee delen. In alle drie de delen speelde Liam Neeson de hoofdrol. De drie delen tonen aan dat wanneer iets succesvol is, het maximaal uitgebuit moet worden. Helaas lijdt de kwaliteit hier vaak onder. Dit was al te zien in het laatste deel van de filmreeks, die duidelijk de minste van de drie was. Toch is het verhaal rondom Taken nog niet afgelopen, want eind februari 2017 verscheen de eerste aflevering van de serie Taken.

Taken is een prequel. Het vertelt het verhaal van de jongere Bryan Mills (Clive Standen, Vikings). Bryan is samen met zijn jongere zusje Cali (Celeste Desjardins, Good Witch) onderweg met de trein naar hun ouders. Als ex Groene Baret (tegenwoordig bekend als Special Forces) is hij altijd op zijn hoede voor gevaar. Dit gevaar blijkt zich in de trein te bevinden en Bryan probeert de treinreizigers hiertegen te beschermen. Dit lukt, maar hij verliest Cali uit het oog en ze sterft. Bryan is uit op wraak en gebruikt zijn vaardigheden om uit te zoeken wie er verantwoordelijk is voor de moord op zijn zusje.

Huh? Maar de titel van de serie is toch Taken? Dat klopt inderdaad, maar er wordt niemand ontvoerd. Sterker nog, dit is gewoon een standaard CIA serie. Het doet me het meest denken aan 24, maar dan op een negatieve manier. De serie is behoorlijk rommelig en de acteerprestaties van Clive Standen zijn wat mij betreft ook niet al te best. Zeker qua lichaamstaal was het erg slecht. Een ex Groene Baret die slentert, netjes zijn acht uur slaap wil halen, een magnetronmaaltijd voor de tv eet, rouwt om zijn vermoorde zusje en de dag erna wel vrolijk verder gaat met het op zoek gaan naar de moordenaar van zijn zusje. Serieus? De Bryan Mills die ik ken uit Taken (deel een) heeft geen tijd voor televisie of slaap. Hij wil maar twee dingen: zijn dochter terugvinden en wraak nemen. Wat de prijs daar ook voor mag zijn!

Taken slaat hier ongelofelijk de plank mis en toont meteen aan wat er mis is met veel series (en films) van tegenwoordig. Het is weer eens een reboot, remake of een serie die is gebaseerd op een succesvolle film. Hoewel dit soms wel goed uitpakt, is dit in de meeste gevallen gewoon overbodig. En dat is te merken ook. Zo is Training Day na één seizoen geannuleerd en hetzelfde gaat ook met deze serie gebeuren. Daar baal ik ontzettend van want ik zie veel liever een serie met een origineel verhaal en niet wéér zo’n standaard CIA of FBI serie die we allemaal al duizend keer gezien hebben. Dit is gewoon tijdverspilling en doet afbreuk aan de film. De overige 9 afleveringen laat ik dan ook mooi links liggen.
Volg Taken (2017)
Vorige aflevering
Viceroy
Viceroy
02x16
Leuk?
5
1
Bekijk stemmen

Reacties (3)

avatar_renzoroy
08 apr 2017 12:48 -
helemaal mee eens.
Reageer
avatar_Elles31
08 apr 2017 22:38 -
Ik ben na 15 min al gestopt vond het verschrikkelijk om naar te kijken. Ben het helemaal met je eens
Reageer
avatar_renzoroy
10 Mei 2017 21:11 -
Toch is Taken verlengd voor een 2e seizoen... :/ Had ik niet verwacht
Reageer
Taken (2017)