Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
8
Christophe Vermaelen geeft "T@gged - Seizoen 1" een 8.
Geschreven door Christophe Vermaelen op 6 Maart 2018.
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

T@gged - Seizoen 1

Mijn eerste indruk van T@gged was dat het wat chaotisch oogde, maar vanaf de tweede aflevering veranderde dat en was ik helemaal mee. Als kijker volg je drie tienermeisjes die het slachtoffer worden van een gemaskerde cyberpester.

Monkeyman, zo noemt hij zichzelf, en hij stuurt zijn slachtoffers een filmpje waarin hij een ander meisje doodschiet met een dubbelloopsgeweer. De drie hoofdpersonages denken eerst dat het om een smakeloze grap gaat, maar al snel blijkt dat er meer aan de hand is. Monkeyman weet dingen, geheimen. Over henzelf, maar ook over de mensen waar ze van houden.

De vergelijking met Pretty Little Liars is gauw gemaakt, maar dat zou niet helemaal eerlijk zijn.


De vergelijking met Pretty Little Liars is gauw gemaakt, maar dat zou niet helemaal eerlijk zijn. T@gged werd gefilmd door het productiehuis AwesomenessTV met een veel lager budget. Dat merk je aan het camerawerk en de sets. Gek genoeg werkt dat eerder in het voordeel van T@gged.

De realistische sets maken dat alles heel authentiek aanvoelde, alsof ik naar scripted reality zat te kijken. De jonge cast is prima bezig, iedereen heeft zich haar of zijn personage helemaal eigen gemaakt. Wie echt indruk op me maakte was de jonge dealer met het peperkoeken hart Ash (Timothy Granaderos Jr., 13 Reasons Why), die na zijn tijd in de jeugdgevangenis in het reine is gekomen met zichzelf en zijn gevoelens, maar toch op straat moet zien te overleven.

Ash is echter maar een bijrol. Het verhaal draait rond de drie vriendinnen. Rowan (Lulu Antariksa, How to rock) is een kind van gescheiden ouders, haar vader is een ex-militair, nu politieagent. Rowan heeft ervoor gekozen om bij hem te wonen.

Omdat haar mama vreemdging met een leraar van Rowans school, wordt ze gepest en is ze een beetje een eenzaam geworden. Bovendien liegt Rowan over haar leeftijd, maar dat doet ze uit liefde voor de veel oudere jongen waar ze mee gaat.
Hailey (Lia Marie Johnson, The Thinning) was lange tijd beste vriendinnen met Rowan, maar toen Hailey populair werd op school en Rowan haar nieuwe vriendenkliek helemaal niet leuk vond, was dat het einde van hun vriendschap.

Hailey lijkt de perfecte vriendin en dochter, maar schijn bedriegt. Ze kampt stiekem met een pillenverslaving en rommelt met het vriendje van haar beste vriendin. En tot slot is er Elisa (Katelyn Nacon, The Walking Dead). Zij is een wees die bij haar 20-jarige neef Jake (Nick Fink, Trace) inwoont. Ze doet aan zelfverminking omdat ze zichzelf niet kan vergeven voor iets uit haar verleden.

Het is boeiend om te zien hoe er geen toeval bestaat en alles op de één of andere manier met elkaar verbonden blijkt te zijn.


Hoe de levens van deze drie meisjes verstrengeld raken kun je beter zelf ontdekken. Het is boeiend om te zien hoe er geen toeval bestaat en alles op de één of andere manier met elkaar verbonden blijkt te zijn.

De volwassenen spelen niet zo een grote rol in T@gged, maar Danielle Savre (Bring it on) zet een overtuigende Miss Dawson neer. Zij is een nieuwe, wat mysterieuze lerares op de school van de meisjes en een vrouw met een verleden in het leger, net zoals de papa van Rowan werd ze uitgezonden op oorlogsmissies voor ze naar huis terugkeerde en zich moest proberen aan te passen aan het gewone leven. Het klikt tussen Rowans vader en Miss Dawson. Die laatste voelt al gauw aan dat er iets fout zit met enkele van haar leerlingen en ze wil daar iets aan doen, maar of het helpt?

T@gged was spannend, onderhoudend en eens iets helemaal anders. Ik ben best wel benieuwd of het tweede seizoen het niveau van het eerste zal kunnen aanhouden. Deze serie is zeker een aanrader voor fans van Netflix reeksen zoals 13 Reasons Why of Atypical.
Volg T@gged
Vorige aflevering
Surrender
Surrender
03x12
Leuk?
1
0
Bekijk stemmen

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
T@gged