Taboo (2017)

8.1 / 10
57 min
Drama, Historie
Volg deze serie
Bekijk trailer
Je blokkeert onze banners :(
We merken dat onze advertenties niet worden weergeven, waarschijnlijk omdat je AdBlock, Ghostery of andere software gebruikt. Dat vinden we jammer, hiermee ontneem je MijnSerie in essentie inkomsten die we hard nodig hebben. Help ons door MijnSerie te whitelisten of neem Premium!
9
Bartwin v/d Pols geeft "Taboo (2017) - Eerste twee afleveringen" een 9.
Geschreven door Bartwin v/d Pols op 8 februari 2017.
Leuk?
13
0
Bekijk stemmen

Taboo (2017) - Eerste twee afleveringen

Een verloren gewaande zoon keert terug om zijn vader te begraven. En brengt een tornado aan stille geheimen en ellende met zich mee. Vanaf het eerste moment dat Tom Hardy als James Keziah Delaney dreigend door de kerkbanken heen schrijdt, voel je de tastbare druk die hij met zich meebrengt. Taboo (2017) heeft alles in zich om één van de beste series van 2017 te worden.

Gesitueerd rond het Londen anno 1800 vertelt Taboo (2017) een verhaal vol sluimerende geheimen. James Delaney heeft als ex-militair namelijk over de wereld gezworven en vooral in Afrika het nodige meegemaakt. Al snel blijkt dat hij niet alleen is teruggekomen om zijn vader te begraven maar nog veel meer van plan is. Plannen die de gevestigde orde doen vrezen…

© BBC One

Taboo (2017) is het project van topacteur Tom Hardy (The Revenant, Inception). Hij is (mede) bedenker, uitvoerend producer en speelt de hoofdrol. Naast een cast van topacteurs met onder andere Franka Potente (The Bourne Identity) en Jonathan Pryce (Game of Thrones) bemoeit ook nog ene Ridley Scott (Alien, Prometheus) zich als uitvoerend producer met Taboo (2017). Oftewel, er is weinig aan het toeval overgelaten. De serie ziet er dan ook echt prachtig uit. Van de donkere, sombere tinten tot de modderige, vieze straten van Londen, alles ziet er even mooi en realistisch uit.

Tom Hardy is de spil van de serie. Zijn broeierige, onrustige sfeer ademt gevaar in elke scène en vanaf het eerste moment strooit hij doelbewust zijn inktzwarte broodkruimels op het pad voor de kijker om te volgen. Daarnaast is zijn karakter ook niet vrij van persoonlijke demonen. Regelmatig komen (nog onbekende) duistere herinneringen hem kwellen die hij met zich mee heeft gebracht. Dan schreeuwt hij weer de spoken koortsachtig van hem af, dan zit hij weer in een hoekje in een vreemde taal van zich af te prevelen.

Taboo is een heerlijk duistere serie vol prikkelende geheimen die niet gemist mag worden

In de eerste twee afleveringen borrelt het ene na het andere geheim langzaam naar de oppervlakte en houdt het op die manier de kijker voortdurend betrokken. Want James is niet de enige met geheimen, ook de andere personages in Taboo (2017) dragen de nodige geheimen met zich mee. Wat is bijvoorbeeld de ware toedracht van de dood van de vader van James en welke vreemde relatie heeft hij met zijn zus? Is het wel zijn zus?

Zijn er dan geen slechte kanten aan Taboo (2017)? Tuurlijk wel. Want James Delaney kan zonder al te veel tegenstand overal zijn zin doordrukken, heeft ongekende hoeveelheden geld tot zijn beschikking en koppelt wel met erg veel gemak eenvoudig verkregen tips aan personages. Maar dat zijn kleine kanttekeningen bij een verder uitstekende start.

Taboo (2017) kent een script vol duistere dwaalpaadjes, een goede cast en prachtig camerawerk. Daarbij heeft het in Tom Hardy een acteur die op zijn kenmerkende manier de hoofdrol claimt. Hij ís James Keziah Delaney. Kortom, Taboo (2017) is een heerlijk duistere serie vol prikkelende geheimen die niet gemist mag worden.
Volg Taboo (2017)
Vorige aflevering
Episode 8
Episode 8
01x08
Leuk?
13
0
Bekijk stemmen

Reacties (5)

avatar_DavidPrice
08 feb 2017 08:41 -
Volledig mee eens. En het wordt beter en beter. Tom Hardy knalt van het scherm.
Reageer
avatar_frajax
08 feb 2017 10:35 -
Niks aan toe te voegen net als Peaky Blinders
Reageer
avatar_anonymous
08 feb 2017 15:51 -
De volgende serie op mijn lijstje!
Reageer
avatar_fidodido
08 feb 2017 20:46 -
goede serie, wist niet wat ik moest verwachten maar zodra je gaat kijken vliegt de tijd voorbij, meestal het goede teken :)
Reageer
avatar_Christophe
14 feb 2018 12:28 -
Ik ga kijken, zeker na het lezen van deze lovende recensie :-)
Dit weekend begin ik eraan!
Reageer

Nieuwste recensies

The Politician (2019) - Seizoen 2

5.5

Doom Patrol - Seizoen 2

5

Watchmen (2019) - Seizoen 1 (DVD)

7.5

Ratched - Eerste aflevering

8.5

Flesh and Blood (2020) - Seizoen 1

6

Away - Eerste aflevering

7.5